7 tasuta sündmust, millega tähistada Eesti sünnipäeva kogu aasta

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti Vabariik saab täna saja aastaseks, kuid pidu kestab terve aasta. EASi turismiarenduskeskus valis välja seitse tasuta põnevat sündmust, millega juubeliaastat kõikjal Eestis tähistada. Võta kalender välja ja märgi kuupäevad ära!

1. Liikuma!

Terviseradade kuu «Vabariigi terviseks!» kutsub veebruari jooksul inimesi terviseradadele ja treenereid tervema Eesti heaks tasuta treeningu kinkima. Siin ei ole oluline, kui kiiresti või aeglaselt liikuda. Peamine on ennast hästi tunda – ikka tervislikuma vabariigi nimel.

2. Sööma!

Eesti suurim toidusündmus Toidumess kutsub 4.-5. mail Tallinna Lauluväljakule maitsma EV100 märgisega toidutooteid.

3. Võimlemispeole!

IX Tallinna võimlemispidu «Need värvid» toob 3. juunil Pirita Spordikeskusesse kokku üle 2000 beebi, mudilase, lapse, noore, täiskasvanu ja eaka Tallinnast ning Harjumaalt.

4. Tänavateatrisse!

Rahvusvaheline TaDaa! tänavateatrite festival toob 7.-17. juunini Tallinna, Narva ja Tartu tänavatele tasuta etendused. Neljandat korda toimuva festivali kunstiline juht Dan Renwick pakub vaatamiseks teatrit, tantsu, muusikat, tsirkust ja nukuteatrit.

5. Kalale!

11. augustil Hiiumaal Kõrgessaares toimuv «Lestafest 2018» on unikaalne kalapüüki ja -traditsioone edendav festival. 2018. aasta fookuses on 100 eesti rahva kalapüügi- ja söögi traditsiooni, mis väärivad mäletamist ja tegemist. Erinevad töötoad kutsuvad huvilisi kala püüdma, võrgust välja võtma, puhastama ning säilitama. Proovida saab ka erinevate kalatoitude tegemist.

6. Kontserdile!

19.-26. augustini liigub mööda Eesti piiri Narvast Tallinna Politsei- ja Piirivalveorkestri kontserttuur tuntud solistide ja uute isamaaliste lauludega. Igas vanuses kuulajaile mõeldud paljude esinejatega kontserdid pakuvad kuulamiseks uusimat laululoomingut – värske sõnumiga isamaalised laulud tellitakse tuntud ja armastatud eesti laulukirjutajatelt ja heliloojatelt, mida esitavad orkestri saatel nii autorid ise kui ka teised Eesti tippsolistid.

7. Laulu- ja tantsupeole!

25. augustil kogunevad Viljandi lauluväljakul erivajadusega inimesed, et pidada maha X laulu- ja tantsupidu. Repertuaar on koostatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva silmas pidades ning publikule ja vaegkuuljatele on lauluväljakul ekraan, kus näidatakse kõlanud laulude sõnu ja kõik laulud tõlgitakse ka viipekeelde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles