Gelibterman peab eesti kööki väga eriliseks, mis on ka üks peamisi põhjusi, mis ühe maailma toidukuninga siia tõi. «Paljud eestlased arvavad, et ah, me oleme väike riik ja miks inimesed peaksid meile tähelepanu pöörama. Jah, võib-olla ruutkilomeetrite poolest pole Eesti suur, kuid Eesti ja siinne toidukultuur on maailmale huvitav. Vahel ei pruugi te seda mõista, aga nii see on.»
Gelibtermani sõnul teeb eesti köögi eriliseks see, et siin segatakse kokku tihti küll tavapäraseid maitseid, kuid seda tehakse väga tavapäratul moel. «Näiteks kala ja piim. Tavaliselt ei panda selliseid asju kokku, aga siin Eestis te seda teete,» sõnas ta. Lisaks teeb tema arvates eesti köögi põnevaks see, et siinsel köögil on veel ka rootsi, saksa ja vene mõjutused.
«Teil on siin Eestis nii palju ülikõrge kvaliteediga tooteid valmistavad väiketalunikke, sellise väikese maa kohta. Ja isegi eri piirkondades on teil oma toidud, Saaremaa on ju näiteks nii teistsuguse toiduga,» kiitis Gelibterman, kuid lisas, et kahjuks sellest ei piisa.
«Jah ma võin siin maitsvaid asju proovida, aga kuna need ei ole korralikult turustatud, pole neid võimalik kuidagi leida. Kuidas peaks inimene need üles leidma?» küsis ta.
Ta selgitas, et proovis Touresti Eesti maitsete alal ühte ülimaitsvat kollastest lilledest veini [võilillevein – toim], mis talle väga maitses. «Aga sellega pole midagi peale hakata, kui ta laiema üldsuseni ei jõua,» kritiseeris Gelibterman ning lisas, et paljud tooted pole isegi mitte korralikult pakendatud.