7 kõige erilisemat silda maailmas

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kividest tehtud sild Hiinas
Kividest tehtud sild Hiinas Foto: STR/AFP/Scanpix

Sildades on midagi maagilist. Nad ühendavad küll kahte kallast, kuid vahel tekitavad tunde, justkui ühendaksid nad suisa kahte eri maailma. Vaata, millised on ühed kõige kaunimad ja erilisemad sillad maailmas.

Saatana sild Kromlau pargis, Saksamaa

Foto: Roman Robroek/Caters News Agency/Scanpix

See Saksamaal Kromlaus asuv sild näeb välja justkui pärineks see fantaasiamaailmast, kuid see on tõepoolest päriselt olemas. Silla kohta levib müüt, et selle ehitaja ohverdas ennast saatanale abi eest silla ehitamisel, mistõttu kutsutakse seda «saatana sillaks.» Kahtlemata on tegemist väga maaliliselt kauni sillaga ning see on tegelikult populaarne just noorpaaride seas.

Inkade köissild, Akpurimaci jõgi, Peruu

Foto: Hemis / Alamy/ Vida Press

See sild pole kohe kindlasti mitte kõrgusekartjatele. Sild ei asu küll teab mis kõrgel, kuid silla laudadel on üsna suured vahed, mis teeb alla mitte vaatamise võimatuks. Q’eswachaka on üks viimaseid säilinud inkade köissildu, mis sõlmitakse iga aasta lahti ja ehitatakse uuesti üles, et kindlustada silla säilimine ja tugevus. Silla taasehitamiseks on suisa inkade iidne silla ehitamise rituaal, mille juurde kuuluvad ka laulmine ja tantsimine. 
 

Elav puujuurtest sild, Nongriat, India

Foto: Amos Chapple/REX/ Vida Press

See sild on punutud elavatest puujuurtest sedasi, et jõe tõusu ajal ei saaks vesi silda ära kanda. Nongriat on üks niiskemaid alasid terves Indias ning üleujutuste ajal juhtub sildade vee poolt ära kandmist tihti. Puujuurtest sild on sedasi püsinud juba aga mitusada aastat.

Golden Gate sild, San Fransisco

Golden Gate sild
Golden Gate sild Foto: Caro / Sorge/Scanpix

San Fransiscos asuv Golden gate ehk kuldse värava sild on üks kõige populaarsemaid maailmas. Silda ületab iga kuu ligi kolm miljonit sõidukit. Hiiglaslikku rippsilda peetakse üheks kaasaja maailma imeks.
 

Kividest sild, Tuojiangi jõgi, Hiina

Kividest tehtud sild Hiinas
Kividest tehtud sild Hiinas Foto: STR/AFP/Scanpix

Suurte kivide asetamine jõkke selle ületamise lihtsustamiseks on Aasia riikides üsna levinud. Kuid Tuojiangi jões asuvad kivid aitavad ületada suuremat jõge, kui tavaliselt kivisilla abil tavaks on. Lisaks on terve ümbruskond maaliliselt kaunis, mis muudab selle üheks eriliseks vaatamisväärsuseks.

Rio di Palazzo, Veneetsia, Itaalia

Foto: Herv/Scanpix

Veneetsias asuv Rio di Palazzo sild on tõeline pärl romantikutele. See on nii luuletajate, kunstnike kui ka ooperilauljate lemmikkoht ning gondlisõitjad väidavad, et silla all päikeseloojangu ajal suudlemine tagab igavese armastuse.

Charles Kuonen rippsild, Zermatt, Šveits

Foto: Valentin Flauraud/AP/Scanpix

Charles Kuoneni sild on tervelt 494 meetrit pikk, mis teeb sellest maailma kõige pikema jalgsi kõnnitava rippsilla. Üle silla jalutades avanevad imelised vaated Zermatti orule ning paljude inimeste arvates on just see piirkond üks kaunemaid matkaalasid kogu Alpide mäestikus.

Kõige erilisemad sillad maailmas on kokku kogunud Metro.co.uk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles