Suurim ebameeldivus, mis väikelapsega reisijaid võib tabada

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Claudia Hechtenberg/Scanpix

Väikelapsega reisile minek nõuab palju ette planeerimist, kuid on üks ebameeldivus, millega lapsevanemad ei oska tavaliselt arvestada.

Loomulikult tuleb vaatamisväärsuste vahele arvestada toidukorrad ja uneajad ning valmistuda lennukis ja muuseumites rahutuks muutuva kisava lapsega, kuid suurimat ebameeldivust väikelapsega reisides ei osata ette näha, vahendas Popsugar.

Reisida armastav ema kirjutab, et enne oma 2,5 aastase pojaga reisimist proovis ta kõigile võimalikele probleemidele ette mõelda. 

«Minu ülemõtlev aju suutis kõigile tõenäolistele probleemidele mõelda... välja arvatud sellele, mis päriselt juhtus,» kirjeldas ta.

Tema sõnul on loomulikult lennukis kisav ja teiste reisijate istmeid põtkiv väikelaps kohutavalt tüütu, kuid veelgi hullem on see, kui lapsel tekib ajavahe nihe ehk jetlag.

Kui täiskasvanutele valmistab see ebameeldivusi paar tundi kuni üks päev, siis väikelaps ei suuda oma uneaega ümber reguleerida.

«Ma poleks tohtinud seda alahinnata,» kirjutas väikelapse ema ning lisas, et mitu päeva magas tema poeg valel ajal, ebatavalise pikkusega, sõi ebaharilikul ajal ja ärkas liiga varakult. See aga tähendas pahurat, väsinut ja hüperaktiivset last.

Naise sõnul läks palju päevi nende puhkusest raisku lihtsalt aklimatiseerumise peale ning ta lisas, et kui oleks seda osanud ette aimata, oleks ta teisiti käitunud.

Väikelapsega reisides tasub mõelda pigem otse lõunasse, mitte itta või läände reisimise peale. Sellisel juhul jõuab küll soojale maale, kuid ajatsoon jääb samaks ja ajavahega kohanemine seega ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles