Suurbritannia vanas lossis jäi fotole müstiline kujutis

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mercury Press & Media/Caters News Agency/Scanpix

Kõheda foto tegi turist Jon Wickes, kellega juhtuvad pärast kliinilise surma üle elamist pidevalt kummalised asjad.

50-aastane Jon Wickes külastas koos 12-aastase poja Harryga Eynsfordi-nimelist vana lossi Kentis, kui ühe tema foto peale jäi müstiline kujutis, vahendas news.com.au.

Munga kujutis fotol. Mehe sõnul ei olnud foto tegemise ajal seal mitte kedagi.
Munga kujutis fotol. Mehe sõnul ei olnud foto tegemise ajal seal mitte kedagi. Foto: Mercury Press & Media/Caters News Agency/Scanpix

«Ma olin üsna üllatunud kui pilti nägin,» ütles Wickes. Ta lisas, et kuna kujutis näeb väga munga moodi välja, otsustas ta internetis selle kohta veidi otsida.

Ta leidis vana legendi, mille kohaselt oli 1130. aastal selle lossi omanik William de Eynsford. Mees otsustas ühel hetkel aga oma lossis mungaks hakata.

Munga kujutis suurendatult.
Munga kujutis suurendatult. Foto: Mercury Press & Media/Caters News Agency/Scanpix

Wickes oli loost tõeliselt hämmeldunud ning võttis ühendust paranormaalsete nähtuste uurija Alan Tigwelliga, kes käis lossi vaatamas ega leidnud kujutisele mitte ühtegi selgitust.

«Ma pole kindel, kas see on kummitus või ei. Mind kunagi ei ehmata tegelikult sellised asjad,» selgitas Tigwell. Uurija lisas, et esiti arvas ta, et tegemist on valguse mänguga, kuid nii see ikka olla ei saa.

«Paljud, kes seda fotot on näinud, on asjast väga huvitatud, kuna on veendunud, et see on kummitus,» sõnas Tigwell.

«Kui postitasin foto paranormaalsete nähtuste gruppi, arvasid paljud, et tegemist on lihtsalt auguga seinas. Aga siis käis mõni inimene seal päriselt kohal ja kinnitas fotodega, et seal ei ole auku,» sõnas Wickes.

Ilma mungata foto samast kohast.
Ilma mungata foto samast kohast. Foto: Mercury Press & Media/Caters News Agency/Scanpix

Mehe sõnul on temaga kummalised asjad juhtunud alates 1995. aastast, kui ta elas üle kliinilise surma. Ta sattus mootorrattaõnnetusse, kuid arstid elustasid ta.

Jon Wickes
Jon Wickes Foto: Mercury Press & Media/Caters News Agency/ Scanpix

«Kui ma surin, siis juhtus kummaline asi. Kui ma seal lamasin ja surin, siis nägin oma vanaisa, kes ütles mulle, et mine tagasi teisele poole. Aga iial ei tea. See võis olla ka lihtsalt liiga suurest kogusest morfiinist,» sõnas Wickes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles