Pariisi ikoonilised turismiatraktsioonid on üleujutuste tõttu suletud

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seine jõe üleujutus
Seine jõe üleujutus Foto: Chen Yichen/imago/Xinhua/SCANPIX

Tugevate vihmahoogude tõttu üle kallaste tõusnud Seine on Pariisis palju kurja teinud ning mõjutanud ka Pariisi sümboliks muutunud turismiatraktsioone.

Pikalt kestnud vihmasadude tõttu hakkas Pariisi läbiv Seine'i jõgi üle kallaste ajama. Vesi on tõusnud aga nii palju, et on hakanud kahjustama juba Pariisi kuulsaid turismiatraktsioone, vahendas Travel and Leisure.

Maailmakuulus muuseum Louvre on pidanud näiteks terve alumisel korrusel asuva islami kunsti osakonna sulgema. Samuti on kunstiteosed üleujutuse ohu tõttu eemaldatud keldrikorruselt. Muuseum avaldab lootust, et islami kunsti osakond avatakse taas pühapäeval.

Vee tõttu on suletud ka Arc de Triomphe ja seda ümbritsevad teed. Ikooniline võidukaar suleti eelmisel kolmapäeval, kuna linnavõimud kartsid, et tugeva vihma tõttu võib kaar suisa lagunema hakata ja seega ohtlikuks osutuda.

Mitu elurajooni ning autoteed on samuti vee all. Kui meteoroloogid kartsid, et vesi tõuseb üle kuue meetri, siis õnneks jäi reedel vihm järele ning veetase jäi siiski veidi üle 5,84 meetri juurde. Hetkel on Pariisi piirkonnast palutud evakueeruda ligi 1500 inimesel.

Seine'i jõgi on ka varem üle kallaste tõusnud, näiteks kaks aastat tagasi, kui veetase tõusis üle kuue meetri. Kõige suurem registreeritud üleujutus Pariisis toimus siiski 1910. aastal, kui Seine'i veetase tõusis 8,5 meetrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles