Õllesõbra unistus: nendes Euroopa linnades saad supelda õllespaades

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @beerspa

Unusta õllebaarid! Tšehhis, Ungaris ja Austrias on sul võimalik õlle sees suisa supelda.

Õllespaades ei saa sa mitte ainult õlle sees supelda, vaid tellida juurde ka piiramatus koguses õlu joomiseks (see pole seesama õlu, mille sees supled).

Prahas asuvas õllespaas pakutakse piiramatus koguses heledat ja tumedat Krušovice õlut, humalasauna ja pikutamiseks õlgedest asemeid, vahendas The Sun.

Tund aega sellises õlleparadiisis maksab 70 eurot.

Budapestis saab nautida aga termaalõllespaad, kus 45 minutit maksab 43 eurot. Õlletünnis mõnulemine kahele maksab aga 100 eurot.

 

A post shared by Thermalbeerspa (@beerspa) on

Õllespaad väidavad, et humal on hea nahale ja juustele. Sellel on nahka noorendav, stressi vähendav ning lihaspinget leevendav mõju.

Õlle head mõju nahale on kinnitanud ka Mount Sinai haigla dermatoloogiaosakonna juht Joshua Zeichner. «Õllevanne kasutatakse mitme nahahäda puhul alustades ekseemist kuni noorendava mõjuni välja,» selgitas Zeichner.

Ilueksperdid soovitavad õlu ka kaunite juuste jaoks. Nimelt tuleks pärast juuste pesemist oma kiharaid just õllega loputada, et saavutada sära ja kohevus.

Lisaks õllespaadele on ka muid võimalusi õlles supelda. Austrias on näiteks terve bassein, mis on õllega täidetud. Austria Schloss Starkenberger õllebasseine on kokku seitse ning kaks tundi ühes neist maksab 230 eurot.

Basseinid asuvad 700-aastase lossi keldris ning lossi teises osas asub õllepruulimise tehas.

Igas basseinis on ligi 20 000 liitrit õllesegu ning basseiniõlu pole joomiseks sobilik, kuna pärast igat ujujat basseini ei puhastata.

Sellegipoolest saavad külastajad endale klaasi külma õlut tellida otse basseini. Pakkumises on 13 eri sorti õllesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles