Eestis on kasvanud mittereisivate inimeste hulk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisikohvrid.
Reisikohvrid. Foto: Toomas Huik

Eestis on kasvanud inimeste arv, kes aasta jooksul kordagi reisimas pole käinud, selgub Eurobaromeetri värskelt avaldatud uuringust.

Uuringu kohaselt ei käinud mullu 41 protsenti Eesti inimestest mitte ühelgi reisil, võrreldes tunamullusega oli see näitaja kümne protsendi võrra suurem. Selle näitaja osas on Eesti võrreldav Slovakkia, Portugali ja Rumeeniaga.

Samal ajal, kui Eesti inimeste reisimine on vähenenud, on vähenenud inimeste arv, kes nimetasid reisimist takistava tegurina rahapuudust. Kui tunamullu ütles 49 protsenti vastanutest, et ei saa reisida rahapuudusel, siis mullu oli nii vastanute osakaal 41 protsenti. Sarnast arengut täheldati uuringu tulemusel ka Sloveenias ja Makedoonias

Euroopa Liidus keskmiselt oli 73 protsenti Eurobaromeetri küsitlusele vastanuist vähemalt ühe korra reisinud, seda kas tööalaselt või vabal ajal.

Eurobaromeetri küsitlusele vastas kokku üle 30 000 inimese Euroopa Liidu liikmesriikidest, Horvaatiast, Türgist, Makedooniast, Norrast ja Islandilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles