Uroloog võttis lennul vastu ootamatu sünnituse

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Cleveland Clinic/ MEGA/Cleveland Clinic/ MEGA

Viimast kuud rase naine nimega Toyin Ogundipe hakkas Air France lennul sünnitama. Naisel oli nii palju õnne, et pardal viibis ka arst, kes lapse turvaliselt vastu võttis.

Dr. Sij Hemal on uroloogiaarst Clevelandi Clickmani nimelises uroloogia ja neerude instituudis, kes viibis juhuslikult samal lennul kohapeal, vahendas Travel and Leisure. Hemal pole aga loomulikult ämmaemand ning esialgu teda sünnitust vastu võtma ei kutsutudki.

Keset lendu, kusagil Gröönimaa kohal, küsis lennusaatja reisijatelt kas pardal on mõni arst. Selle peale tõusis püsti Dr. Hemal, kes suunati seljavalu üle kurtva naisterahva juurde.

Foto: Cleveland Clinic/ MEGA/Cleveland Clinic/ MEGA/Scanpix

«Ta kurtis seljavalu üle ja alguses arvasin, et probleem võib peituda neerukivides. Aga pärast seda kui ta mainis, et ta on rase, olin kindel, et ta hakkab hoopis sünnitama,» selgitas Hemal.

Naise tuhud muutusid nii tihedaks, et lennukil polnud võimalik enam hädamaandumist teha, mistõttu tõid lennusaatjad Ogundipe äriklassi toolile ning valmistuti lapse sündi vastu võtma.

Foto: Cleveland Clinic/ MEGA/Cleveland Clinic/ MEGA

Naise enda sõnul polnud ta närvis, kuna tundis end turvaliselt. «Nad tegid kõike, mida oleks teinud ämmaemand kui ma oleks olnud haigla sünnituspalatis. Isegi paremini, kui minu arvamust tahate teada,» sõnas Ogundipe.

Beebipoiss, kelle nimeks sai Jake, sündis poole tunniga.

Foto: Cleveland Clinic/ MEGA/Cleveland Clinic/ MEGA

Kohe kui lennuk John F. Kennedy lennujaamas maandus, viidi ema ja vastsündinu lennujaama lähedal olevasse Jamaica Hospital Medical Center haiglasse, kust nad ka samal päeval välja lubati.

Air France soovis arsti ka omalt poolt tänada, kinkides talle pudeli šampanjat ja lennupiletite kinkekaardi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles