Ärev video: paanikas reisijad valmistusid lennuki allakukkumiseks (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Kolmapäeval tekkis Mesa Airlinesi Phoenixist õhku tõusnud lennukis ärev olukord, mille püüdis videolindile üks reisijatest. Kokpitti tekkis suits ja piloot palus reisijatel allakukkumiseks valmistuda.

Mesa Airlinesi lennukil tekkisid õhus olles katkise ventilaatori tõttu tehnilised probleemid, mistõttu pidi lennuk Dallases hädamaandumise tegema, vahendas Travel and Leisure.

Kuigi maandumine lõppes õnnelikult, oli piloot kartnud halvimat ja palunud kõigil reisijatel allakukkumise asend sisse võtta, et vähendada võimalikku põrutust.

Pinevat olukorda filmis reisija Steve Ramsthel, kelle videolindile on jäänud ka lennusaatjate korduvad palved inimestel asendis püsida ja mitte tõusta.

Ramstheli sõnul oli lennukis adrenaliinitase kahtlemata kõrge ja kõik tegid koostööd. «See oli üsna imepärane, kui ma nüüd ausalt ütlen,» ütles Ramsthel, kes töötab ka ise piloodina.

Lennuk maandus Dallase Fort Worthi lennujaamas ohutult ning ükski reisija viga ei saanud.

Eile tekkis sarnane olukord Malaysian Airlinesi lennul Sydneyst Kuala Lumpurisse. Lennuk pidi tegema hädamaandumise pärast seda, kui lennuk hakkas mootorist tuleneva rikke tõttu tugevasti rappuma. 

Rappumise hetkel ja hädamaandumisele suundudes palusid lennusaatjad paanikas reisijaid valmistuda alla kukkumiseks. 

«Me valmistusime kõige hullemaks. Ma arvasin, et suren,» ütles üks reisija, Donna Edwards, hiljem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles