Reisifirmadel on viimane aeg tegutseda, et musta nimekirja sattumist vältida

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson/PantherMedia / Craig Robinson/Scanpix

Tarbijakaitseamet teatas, et turismiseaduse kohaselt peavad reisifirmad esitama homme eelmise aasta neljanda kvartali pakettreiside kogumüügi aruande.

Tarbijakaitse rõhutab, et aruandes tuleb kindlasti esitada ka 2018. aasta pakettreiside müügiprognoosi kvartalite kaupa. Lihtsaim viis aruande esitamiseks on pakettreiside aruandemooduli (PRAM) kaudu. PRAMi vahendusel näeb ettevõtte esindaja firma andmeid, tagatisega seotud andmeid, ettevõtte rikkumisi, esitatud aruandeid, teavitusi ja muud infot. 

Aruanded on tarbijate majandushuvide kaitse oluline osa, kuna just neist saab amet sisendi, mis aitab hinnata ettevõtte tagatise piisavust. Aruanne tuleb esitada ka nendel reisifirmadel, kelle müügitulemused olid eelmises kvartalis nullis. Sel juhul tuleb seda aruandes ka vastavalt kajastada. 

Õigeks ajaks aruande esitamata jätnud reisiettevõtjad lisab tarbijakaitseamet kodulehel musta nimekirja ja teavitab sellest avalikkust. Must nimekiri on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust. Tarbijakaitseametil ei ole võimalik hinnata nende ettevõtete tagatisraha vastavust, mistõttu on ametil õigus teavitada avalikkust ohu ennetamisest, ohukahtlusest, ohust või korrarikkumisest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles