Miks ei tohiks lennukis jalanõusid jalast võtta?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PHOTOMAX / Alamy/ Vida Press

Lennukis paljajalu olemine on kahtlemata kaasreisijatele ebameeldiv, kuid lisaks sellele on jalanõudeta olek lennukis ka ohtlik.

Pikk lend on kahtlemata ebamugav, eriti kui jalad kipuvad pika istumise peale paiste minema. Sellegipoolest ei ole jalanõude jalast võtmine mõistlik.

Endise lennusaatja Tony Kuna sõnul pole lennukis paljajalu olek mitte lihtsalt rõve, vaid suisa ohtlik, vahendas news.com.au.

«Jättes kõrvale kogu lennuki kabiini haisutamise, on jalanõud ülimalt olulised hädaolukorra puhul, isegi kui seda pole otseselt mainitud lennuohutuse infos,» sõnas Kuna.

Endine lennusaatja lisas, et hädaolukorras võib lennuki vahekäik olla täis sinna raputuse käigus kukkunud prügi ja esemeid, mis muudavad sokkide väel või paljajalu väljapääsu poole liikumise raskemaks ja aeglasemaks.

«Kujuta ette, kui pead paljajalu läbi minema klaasikildudest, tulest ning metallitükkidest,» kirjeldas Kuna.

Ohtlikud olukorrad tekivad alati ootamatult ning kui su elu on ohus, ei ole enam aega jalanõusid otsida.

Mida siis ikkagi teha, kui pikal lennul jalanõude kandmist kuidagi ei kannata? Tony Kuna soovitab lennukile kaasa võtta odavad sussid, mis lasevad jalgadel hingata, kuid pakuvad siiski ohuolukorras piisavalt kaitset.

Paljajalu lennukis ringi kõndimine on ohtlik ka bakterite levitamise tõttu. Lennusaatja Amanda Pleva sõnul pole midagi jälgimat kui reisija, kes läheb lennuki tualettruumi ilma jalanõude või isegi sokkideta.

«Kui tõused lennukis püsti, et tualettruumi minna, kanna jalanõusid,» ütles Pleva. Naine lisas, et keegi ei läheks ju baari tualettruumi ilma jalanõudeta. «Lennuki tualettruumi põrand pole sellest kuidagi erinev!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles