Video: lennuk maandub maailma kõige lühemal maandumisrajal (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Õhusõidu riskantseim osa on õhkutõus ja maandumine, kuid selles lennujaamas lisab närvikõdi ülilühike lennurada.

Väikesel Kariibi meres asuval saarel nimega Saba on maailma kõige lühem reisijate veoks kasutatav maandumis- ja õhkutõusurada maailmas, vahendas Travel and Leisure.

Raja pikkus on kõigest 400 meetrit ning sinna lendab vaid lennufirma Winair.

Lennurada on ehitatud saarekese kivisele pinnasele ning jääb kaljude ja Cove lahe vahele. Teadmine, et vaid paar sekundit liiga aeglast starti võib tähendada lennuki lõpetamist merevees, tekitab kahtlemata lennukis olijates adrenaliini.

Just Planes on üles laadinud video Saba saare lennurajast, et näidata, kuidas ikkagi maailma kõige lühemale rajale maandumine ja sealt õhkutõus välja näeb.

Pisike lennujaam kannab nimetust Saba Juancho E. Yrausquini lennujaam ning ehitati ühele vähestest tasastest pindadest, mis saarel eksisteerib. Saba lennurada on kirjas ka Guinnessi rekordite raamatus kui maailma kõige lühem kommertslendudeks kasutatav rada.

Lennurajale saab maanduda mõlemalt poolt, arvestades tuule suunda.

Saba saar on populaarne sukeldumissihtkoht ning tuntud kaunite mägede poolest. Saar asub vaid 15-minutilise lennu kaugusel St. Maarteni saarest.

Saba saarele lendavad lennukid neljal päeval nädalas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles