TripAdvisori popimate sihtkohtade hulka mahtus ka ühe Balti riigi linn (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia
Riia Foto: Yegorovnick / Alamy/ Vida Press

TripAdvisor valis maailma parimaks kohaks, mida külastada väikese Jaapani saare, kuid esikümnesse mahtus ka meie lõunanaabrite pealinn.

TripAdvisori 2018. aasta sihtkohaks valiti Jaapanis olev Ishigaki saar, vahendas news.com.au.

Saareke on nimelt saavutanud aastatega järjest kasvava positiivsete hinnangute ja kommentaaride tulva  TripAdvisori veebikeskkonnas, samuti on kasvanud saare otsingute arv ning reisibroneeringud.

1. Ishigaki, Jaapan

Ishigaki
Ishigaki Foto: Anthony Brown / Alamy/Vida Press

Ishigaki tähendab jaapani keeles kivist müüri. Vastupidiselt oma nimele on tegemist korallriffide, liivaste randade ning kauni sinise veega ümbritsetud kauni saarekesega. Ishigaki on populaarne sukeldumissihtkoht, samuti on paik kuulus oma maitsvate soba nuudlite poolest, mida nimetatakse Yaeyama sobaks. Yaeyama soba nuudlid on tehtud nisujahust traditsioonilise tatrajahu asemel.

2. Kapaa, Hawaii

Foto: Douglas Peebles Photography / Alamy/ Vida Press

Külastajad peavad Kapaa linnakest eriti turistisõbralikuks. Kapaa asub Nounou (ehk magava hiiglase) mäe jalamil ning sisaldab endas mitmeid eri hotelle, ostlemisvõimalusi ja restorane. Eriti populaarne on Kinipopo Ostlemisküla oma põnevate toidukohtade ja poekeste poolest. Linn pakub ohtralt võimalusi ka veespordihuvilistele.

3. Nairobi, Keenia

Foto: Mint Images/REX/Vida Press

Lisaks sellele, et Nairobi on tuntud kui Aafrika safaripealinn, on tegemist energilise ja kaasaegse linnaga. Siit on võimalik minna ühtedele põnevamatele metsiku looduse tuuridele, kuid kes linnast välja minna ei viitsi, saab nautida linna elavat ööelu. Siin on elava muusikaga pubid, melurohked turud ja poed ning palju restorane. Kõige populaarsemad paigad Nairobis on Karen Blixeni muuseum, kaelkirjakute keskus ja mustade ninasarvikute rahvuspark.

4. Halifax, Kanada

Halifax, Kanada
Halifax, Kanada Foto: Thomas Huntke/PantherMedia / Scanpix

Sadamalinn Halifax on Nova Scotia osariigi pealinn. Lisaks rikkalikule merendusega seotud ajaloole on linnake tuntud ka kunsti, teatrite ning maitsva toidu poolest. Samuti on siin kanda kinnitanud tugev käsitööõlu tegemise kultuur. Linnas on rohkem pubisid ja klubisid inimese kohta kui üheski teises Kanada linnas.

5. Gdansk, Poola

Gdanski vanalinn
Gdanski vanalinn Foto: Lukasz Janyst/PantherMedia / Lukasz Janyst/Scanpix

Gdansk on Läänemere ääres asuv linn, mis on üks kauneimaid Poolas. Linna põhiatraktsioon on värviline Pikk Turg. Siin asub lisaks paljudele poodidele ka hulk maitsvat toitu pakkuvaid restorane. Gdansk on veel huvitav selle poolest, et linn on maailma merevaigu kaubanduse keskus. Kõik linna butiigid müüvad merevaiku, mistõttu on Gdansk parim sihtkoht merevaiguarmastajatele.

6. San Jose del Cabo, Costa Rica

Foto: Hemis / Alamy / Vida Press

San Jose del Cabos on ilusad rannad ning kaunis koloniaalajast säilinud arhitektuur. San Josed ei tohiks segi ajada Cabo San Lucasega, mis on tuntud elava ööelu poolest. San Jose del Cabo pakub palju rahulikumat atmosfääri.

7. Riia, Läti

Riia
Riia Foto: Yegorovnick / Alamy/ Vida Press

Läti pealinn ja Baltimaade suurim linn esindab põnevat segu uhketest läti traditsioonidest ning naaberriikide mõjutustest. Riia Art Nouveau keskus on märgitud UNESCO pärandi nimekirja. Riia vanalinnas on palju restorane ja baare ning vanalinna on jalgsi käies mugav avastada. Vanalinnast viib uutesse linnaosadesse efektiivne ja kiire busside ja trammide võrgustik.

8. Rovinj, Horvaatia

Rovinj sadamalinn
Rovinj sadamalinn Foto: matej kastelic/PantherMedia / matej kastelic/ Scanpix

Rovinj on Horvaatia kalasadam Istriani poolsaarel. Mere ääres asuva Rovinji vanalinna kaunilt looklevad kitsukesed tänavad ja üksteise lähedal olevad majad loovad tõeliselt lummava vaatepildi. Rovinji lähedal on 14 saart, mis on mõnusaks pärastlõunaseks avastamistuuriks ideaalsed.

9. Nerja, Hispaania

Balcon de Europa Nerjas
Balcon de Europa Nerjas Foto: Artur Bogacki/PantherMedia / Artur Bogacki/Scanpix

Nerja kuurort asub Hispaania lõunaosas asuvas Costa del Solis. Nerja mereäärselt promenaadilt nimega Balcon de Europa avaneb kaunis vaade Vahemerele ning lähedalolevatele mägedele. Promenaadi all on aga mõnusad liivarannad ja ka kaljusemad alad. Nerja üks populaarsemaid atraktsioone on koobas nimega Cueva de Nerja, kus on erakordsed stalaktiidid, stalagmiidid ja paleoliitikumi ajast pärit koopamaalingud.

10. Casablanca, Maroko

Foto: Guido Cozzi/ Vida Press

Casablanca on Maroko lääneosas asuv sadamalinn. Casablanca arhitektuur on põnev segu mauride stiilist ja euroopa art deco tüüpi ehitistest. Sadamalinnas asub ka Maroko suurim mošee Hassan II mošee. Samuti on linn tuntud oma elava kultuuri ja kunsti poolest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles