USA valitsuse heaks töötav ülisalajane lennufirma otsib töötajaid

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janet Airlinesi lennukid Nevadas asuvas baasis
Janet Airlinesi lennukid Nevadas asuvas baasis Foto: Ron Niebrugge / Alamy/ Vida Press

Ameerika Ühendriikide valitsuse heaks töötav salajane lennufirma otsib oma lennumeeskonda uusi töötajaid, kes oleks suuteline «ebatavaliste olukordadega» toime tulema.

Stressirikastes olukordades rahulikuks jäämine, keeruliste klientidega toime tulemine ning pikad lennutunnid. Lennusaatja töö pole lihtne, kuid üks lennufirma ootab oma tulevastelt töötajalt veelgi enamat.

Janet Airlines lennutab Ameerika Ühendriikide valitsuse töötajaid Las Vegasest salajasse piirkonda Area 51, mis asub Nevadas, vahendas news.com.au. Lennufirma otsib oma ridadesse töötajaid, kes lisaks oskustele läbiks oma veatu taustaga ka «kõrgeima riigisaladuse taustakontrolli.»

Lennufirma lennukite hulka kuuluvad ilma igasuguse brändinime ja märgistuseta lennukid, mida opereerivad Ameerika Ühendriikide õhujõud.

Töökuulutuses seisab, et kandidaadid peavad olema valmis tegelema ootamatute olukordadega nagu näiteks kaaperdamine või pommiähvardused. Lisaks peavad uued töötajad hoidma nii lennuki sihtkoha kui ka kõik lennukis toimuva kiivas saladuses.

Janet lennufirma nimi ei tulene naisenimest, vaid tähistab hoopis lühendit nimetusest Just Another Non-Existent Terminal, mille tähendus on lihtsalt järjekordne mitte-eksisteeriv terminal. Peale nimeloo on lennufirmast avalikkusele vähe teada.

Lennujälgimise radarilt on näha, et mõned lennukid (mis algavad tähekombinatsiooniga XXX) teevad 45-minutilise lennu Tonopah tuumajaama aladele, mis on paljude vandenõuteooriate keskmes.

Mõned teised lühilennud suunduvad salajasse Area 51 alale, mis on ufo-otsijate huviorbiidis. Arvatakse, et ülisalajasel alal testitakse uuenduslikke lennumasinaid ning eri relvasüsteeme.

Mitte keegi, kes lendab mõne Janet lennuga, ei tohi sellest sõnagi lausuda.

Vandenõuteoreetikud usuvad, et seal asub ülisalajane sõjaväebaas, kus on 1940. aastatel alla kukkunud ufolaeva jäänused. Kuid Suurbritannia Kaitseministeeriumi ufouurija ja maaväliste asjade eksperdi arvates pole nendel kuulujuttudel alust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles