Kõige veidramad asjad, mida turvatöötajad mullu käsipagasist leidsid

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi turvanõuded on reisimisel aasta-aastalt aina karmistunud, on ikkagi inimesi, kes püüavad reisides endaga kummalisi asju kaasa võtta. Muidugi jäävad nad nendega ka vahele.

Ameerika Ühendriikide transporditurvalisuse agentuur TSA on avalikustanud, milliste kummaliste esemetega on reisijad möödunud aastal tollis vahele jäänud. Lisaks relvadele, mida TSA ametnikud kohati hirmuäratavas koguses konfiskeerivad, on nimekiri teistest illegaalsetest esemetest hämmastav ja humoorikaski.

Rakett

Mudelrakett konfiskeeriti Põhja-Carolina lennujaamas. Pole kindel, miks see inimene arvas, et võib seda käsipagasis kaasa võtta, kuna seda ei tohi üldse lennukile viia – tegemist on siiski lõhkeainet sisaldava «mänguasjaga», vahendab MSN.

Dekoratiivgranaadid

Kuigi need võivad olla militaarhuvilise jaoks unikaalselt huvitavad sisekujunduselemendid, ei tohi siiski dekoratiivgranaati lennukile võtta. Kõik, mis vähegi granaati meenutab, on keelatud.

Sirp

See põllumajanduses vanasti vajalik tööriist leiti Californias ühe inimese käsipagasist. Tegemist on esemega, mida tohib äraantavasse pagasisse pakkida, kuid siiski kummaline, et keegi sirpi kaasas kannab.

Propaaniballoonid

Ja mitte ainult üks, vaid kaks! Kes küll arvas, et see võiks olla hea mõte? Need balloonid leiti Alaskalt.

Erilised noad

Nuga, mis näeb välja nagu püstol. Luust valmistatud kõhedust tekitava kujuga nuga. Veider lõikur, mida TSA enda Instagrami-kontol «Saatana pitsalõikuriks» nimetas. See on vaid väike valik veidratest nugadest, mida inimesed on püüdnud pardale smugeldada.

Karupeleti

Kui sa plaanid reisides ööbida metsas, siis on karupeleti kaasa võtmine hea mõte. Aga karud lennukis? Seda juhtub vaid küll filmides, seega pole mõtet karupeletit käsipagasisse pakkida. Ja, mis veel kummalisem, TSA leidis karupeleteid 2017. aastal rohkem kui ühel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles