10 kõige inspireerivamat rännuselli

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @mylifesatravelmovie

Möödunud aastal jäid silma mitmed erilisi reise ette võtnud rändajad. Heida pilk kümnele kõige inspireerivama retke ette võtnud reisijale.

Lonely Planet on kokku pannud nimekirja seiklejatest, kes peaksid sütitama igaühe rännupisiku.

  1. Kuumaõhupalliga mööda maailma ringi rändav uusmeremaalane
 

Over the sands of Dubai this morning.

A post shared by Andrew Parker (@flyinghighforkids) on

Uus-Meremaalt pärit Andrew Parker reisib juba neljandat aastat kuumaõhupalliga mööda ilma ringi, millega ta loodab tähelepanu pöörata laste õigusele haridust saada. Mees on kuumaõhupalliga reisinud juba 70 riigis ning viimastel kuudel on ta põhiliselt viibinud Aafrikas.

     2. Humoorikas lõuapilte tegev tüdruk

Michelle Liu rändab mööda maailma ning teeb kõige põnevatest paikadest pilt koos oma lõua ja naljaka näogrimassiga. Ta ise kutsub sellist pildil poseerimist «lõuatamiseks» (inglise keeles chinning) ning teeb seda naljategemise eesmärgil. Liu oli väsinud tavalistest turistipiltidest, mis tõukaski teda midagi uut ja veidi tobedat proovima.

  1. Kaks noormeest sõidavad mootorratta ja kõrvalkäruga ümber maailma

Londonist pärit reisikonsultandid Reece Gilkes ja Matt Bishop reisivad lihtsa mootorrattaga ümber maailma. Nende reis peaks kestma kuni kaks aastat ning nad teevad seda Unseen UK jaoks raha korjamiseks, mis on Suurbritannia tänapäeva orjanduse tõkestamise abiorganisatsioon.

  1. Väikelapse ja imikuga reisiv paar

Londonist pärit Karen Edwards ja Shaun Bayes koos tütar Esme ja beebi Quinniga alustasid Calgary linnast ning on nüüdseks läbi käinud kogu Põhja-Ameerika lääneranniku, lisaks veel Belize, Guatemala, El Salvadori ja Uus-Meremaa. Nad võtsid sarnase reisi ette ka siis, kui Esme oli veel imikueas.

  1. Vanas kiirabiautos koera ja kalaga reisiv mees
 

Life on the road has been a little less picturesque than usual these last few weeks. Dino and I are still down in Costa Rica and still working out some electrical issues with the rig. Seems Salvador needs the saving this time 'round. I've found and fixed a lot of problems including the voltage regulator, cracked exhaust system, faulty wiring, screwed up front locks, a busted window and lots of mold/rust issues due to the weather. Rainy season is coming to an end and after I sort out some new batteries "hopefully" we'll be up and running again for some in country exploration. Dino is so ready to move on and I don't blame him (This shot was taken in lake Atitlan, Guatemala.) #dinodoggy #dinosonofrhino #ambulancelife #vanlife #guatemala #atitlan #rooftoptent #sierradesigns #campinglife #vanlife #dogsrule#traveldog#travelbuddy #overland#overlanding#vandog#overlanddog#doggoofinstagram#arboffroad#umbrella#suzukidr650 #dr650#suzuki #trvaelers#panamericana#vantravel#vanlifetravel#vanlifer#vanlifestyle

A post shared by Ian Dow (@vanlife_ian_dow_travels) on

Pärast oma kihlatust lahkuminekut otsustas Californiast pärit Ian Dow hoopis mööda maailma reisima hakata ning soetas endale vana kiirabiauto. Koos isa abiga ehitas ta selle ümber matkabussiks ning hakkas siis oma vinge sõidumasina, koera Dino ja kala Mr. Biggles’iga maailma avastama.

  1. Pime ja osaliselt kurt rännusell, kes on reisinud juba 125 riiki

Inglismaalt pärit Tony Giles on viimased aastad veetnud vaid ringi reisides. Gilesil on harvaesinev geneetiline puue, mistõttu on ta täiesti pime ning osaliselt ka kurt. Julge mees reisib ringi üksinda ning on avastanud palju viise, kuidas ilma silmadega nägemata põnevaid paiku kogeda.

  1. Rännukirge ja meditsiinilisi oskusi ühendav arst

Austraalias erakorralise meditsiini osakonnas töötav arst leidis ideaalse viisi kuidas oma rännuhimu, fotograafiaoskusi ning meditsiinilisi oskusi ühendada. Igal aastal töötab Andrew Peacock haiglas arstina, kuid ülejäänud kuus kuud rändab ta mööda maailma ringi, teeb seiklusfotosid ning töötab ekspeditsiooniarstina.  See tähendab, et ta aitab näiteks mägironijaid või muid seikluslikes olukordades õnnetusse sattunud inimesi.

  1. Vanu hooneid pildistav hollandi fotograaf
 

This is a photo that I've taken in the abandoned hospital in Pripyat. The first victims of the horrible disaster that happened at the Chernobyl power plant were brought here for treatment. Want to know everything about the history of the accident at Chernobyl? Check out my blog: https://romanrobroek.nl/blog p.s. this month you will receive a 10% discount when buying my limited edition calendar if you use the code: DECEMBER. Be quick, only a few copies left! Order here: https://romanrobroek.nl/product/calendar-2018/ • • #derelictplaces #ig_urbex #ig_abandoned #theforgottenspaces #decay #abandonedafterdark #decaying #jj_urbex #derelict #abandonedplace #fstoppers #ILLGRAMMERS #way2ill #AGameofTones #urbanromantix #architecturelovers #kings_abandoned #all_is_abandoned #urbex #urban #beautyindecay #chernobyl #pripyat

A post shared by Roman Robroek (@romanrobroek) on

Reisimisest kirjutamine ning sellega piisavalt järgmiste reiside jaoks raha kogumine tundub paljudele unelmate tööna. 29-aastase Alyssa Ramose jaoks on see olnud küll raske, kuid igati äratasuv ettevõtmine. Tänaseks on Alyssa reisinud rohkem kui 70 riigis ning ta on suutnud Instagramis koguda ligi 130 000 jälgijat. Samuti on tema blogil lai lugejaskond.

  1. Mees, kes töötab ja reisib samal ajal

New Yorgist pärit Richard Silver jättis oma stabiilse töö kinnisvara fotograafina ning otsustas reisifotograafina õnne proovida. Ta hakkas mööda ilma ringi rändama ning oma kogemusi ja nähtut jäädvustama. Ta võtab osa programmist nimega Remote Year, kuhu on kogunenud 75 inimest, kes kõik soovivad elada reisivat elustiili ning teha samal ajal kaugtööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles