Kas tõesti? Lonely Planeti andmetel sajab jõulude ajal Eestis suurema tõenäosusega lund kui Gröönimaal

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembrikuu pildid Tallinnast ja Gröönimaast
Detsembrikuu pildid Tallinnast ja Gröönimaast Foto: Juxtapose

Jõuludeni on jäänud veel vaid mõni päev ning paljud meist vaatavad lumeootuses ilmateadet. Mainekas reisiväljaanne Lonely Planet jagab soovitusi, kuhu riikidesse peaks lumenägemise sooviga jõuludeks minema ning arvestades hetkel aknast välja avanevat vaadet, on Eesti kõrge koht tabelis pehmelt öeldes üllatav.

Lonely Planeti hinnangul on suurima lumetõenäosusega riigid selle aasta jõulude ajal järgmised:

1. Venemaa – 60.89 protsenti

2.Valgevene – 52.82 protsenti

3 Soome – 49.19 protsenti

4. Eesti– 49.19 protsenti

5. Leedu – 48.39 protsenti

6. Gröönimaa – 47.18 protsenti

7. Kasahstan – 43.95 protsenti

8. Kanada – 43.55 protsenti

9. Ukraina – 43.15 protsenti

10. Island – 42.34 protsenti

Väljaanne kasutas nimekirja koostamisel Vouchercloudi andmeid, mis on kokku kogunud ajalooliselt kõige lumerohkemate riikide sademete info.

Kas meil ka tegelikult Gröönimaast ja Kanadast valgemad jõulud tulevad, selgub õige pea. Kuid isegi, kui meieni jõuab vaid lörts, võib lohutuseks öelda, et tervelt 65 protsenti maailma riikidest (ehk 127 riiki) pole mitte kunagi valgeid jõule näha saanud.

Kel siiski on kinnisidee jõulud kahtlemata valges lumes veeta, võiks sammud seada Põhja-Soome, kus lumi on praegusel ajal juba garanteeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles