10 naiste jaoks kõige ohtlikumat linna maailmas

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: images / Alamy/ Vida Press

Palju vastukaja tekitanud #metoo liikumine tõi päevavalgele hulga ahistamisjuhtumeid lähemalt, kui ehk oleksime osanud oodata. Kahjuks tuleb ahistamist ette igas riigis ja kultuuriruumis, kuid on piirkondi, mis on üksi reisiva naise jaoks eriti ohtlikud.

Mitmetes maailma paikades oodatakse naistelt endiselt vaid vagaks abikaasaks ja koduperenaiseks olemist, mistõttu on tänavapildis iseseisvalt ringi liikuv naine või ka koos grupiga, kuid mitte end pealaest jalatallani kattev naine küllaltki ootamatu nähtus. Mõnes teises piirkonnas on jällegi lihtsalt kuritegevuste arv kõrgel tasemel, mistõttu tuleb ka naiste ahistamist rohkem ette.

Just seetõttu soovitab Traveller oma sihtkohta enne reisile minekut hoolikalt tundma õppida. Nii Lonely Planeti reisijuhist kui ka mitmetest interneti foorumist on võimalik leida infot piirkonnas levinud suhtumise kohta naistesse. Näiteks kirjeldab Jordaania Lonely Planet, et kohalike meeste suhtumine lääne naistesse tuleneb provokatiivsetest lääne teleseriaalidest ja filmidest. Samuti nendib reisijuht, et naistele võidakse teha abieluettepanekuid ning mehed võivad neil Jordaania tänavatel tüütult järel käia. Lisaks hoiatataks naisi, et märgade juustega ei tasu Jordaanias välja minna, kuna see tähendavat, et oled hiljuti seksuaalvahekorras olnud.

Thomson Reuters Foundation pani kokku nimekirja kõige ohtlikumatest suurlinnadest naiste jaoks. See tähendab, et nendes linnades on kõige suurem tõenäosus ahistamise ohvriks langeda. 

10 kõige ohtlikumat linna naiste jaoks

1 Delhi, India

1 Sao Paulo, Brasiilia

3 Kairo, Egiptus

4 Mexico City, Mehhiko

4 Dhaka, Bangladesh

6 Istanbul, Türgi

7 Jakarta, Indoneesia

7 Kinshasa, Kongo

9 Karachi, Pakistan

10 Lima, Peruu

Ükskõik kuhu reisid, uuri eelnevalt välja kohalikud hädaabi numbrid, hoia oma telefon pidevalt laetud ning kirjuta vajalikud numbrid välja ka paberile, kui tehnika peaks sind alt vedama.

Kui oled teinud korraliku eeltöö ning arvestad reisi planeerides kohaliku olukorraga, on kahtlemata võimalik ka nendes linnades ohutult liigelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles