Tõeliselt inspireeriv pime reisisell teeb üksinda maailmale tiiru peale

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Facebookist/ @theblindbackpacker

Inglismaalt pärit pime rändur Tony Giles reisib üksi ümber maailma ning plaanib külastada kõiki riike.

Tony Giles on täiesti pime ning peaaegu kurt, kuid tugeva tahtejõu ja avastamissooviga reisib üksinda läbi maailma, vahendas BBC.

Hetkel on südikas noormees Iisraelis, mis on 124. riik, kuhu ta omapäi jõudnud on. Gilesi sõnul reisib ta üksi, kuna see on talle kõige suurem väljakutse. Samuti aitab üksi reisimine tal rohkemate inimestega suhelda.

«Kui reisiksin koos kellegi nägijaga, teeks ta minu eest kogu töö ära. Ma ei saaks katsuda ega kogeda pooltki nii paljusid asju, kui ma saan seda üksi olles,» selgitas mees.

Esimene paik, kuhu rändur täiesti üksi läks, oli New Orleans.

«New Orleans oli parim. Ma olin esimest korda üksi võõras linnas ega teadnud kuhu lähen. Lihtsalt tardusin. Hingasin sügavalt sisse ja ütlesin endale, et Tony, see on see, mida sa tahtsid. Kui sa seda ei taha, mine koju,» kirjeldas Giles.

 Ta seletas, et hingas veel sisse, keeras vasakule ja kõndis mööda tänavat edasi.  «Ülejäänu on juba ajalugu.»

Loomulikult ei ole selline reisimisstiil lihtne. Gilesi sõnul peab ta olema kannatlik, sest eksib kogu aeg ära. «On väga raske leida midagi kindlat, kui sa ei näe seda, mida otsid,» kirjeldab mees olukorda. Samas ütles ta, et kuigi paljud inimesed kõnnivad lihtsalt mööda, peatub alati keegi ja küsib, kas ta on eksinud või vajab abi. Sedasi saab ta inimestega suhelda.

Iisraelis külastas rändur Jeruusalemma vanalinna ja nutumüüri. «Mulle meeldib siin. Mulle meeldivad atmosfäär ja lõhnad. Kõik on lähedal ja kompaktne. Siin on autentne tunne,» kirjeldas Tony oma muljeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles