Island hakkab telkijaid ja avalikus kohas urineerijaid trahvima

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sanderoutdoor / Alamy/ Vida Press

Islandil on kohalikku loodust rikkuvatest ja avalikku korda rikkuvatest turistidest kõrini. Saareriigi lõunaosas hakkavad peatselt kehtima uued reeglid, et kontrollida inimeste käitumist looduses.

Islandi politsei on pärast kohalike kaebusi turistide avaliku urineerimise ja suure häda tegemise kohta otsustanud lõpuks reegleid karmistada, vahendas Lonely Planet.

Nüüdsest ei tohi enam igal pool looduses telkida, vaid selleks peab minema telkimiseks mõeldud alale. Samuti saab avalikult häda tegemise eest trahvi ning lisaks peab häda tegija vahele jäämise puhul ise koristama.

«Hiljuti on olnud palju juttu turistide illegaalsest telkimisest ja matkaautode parkimisest keelatud aladel,» sõnas Lõuna-Islandi omavalitsuste liidu juht Gunnar Þorgeirsson. «Fakt on siiski, et enamik turiste tahab õigesti käituda ning seadusi järgida,» lisas ta.

Island on üüratult populaarne just kauni looduse, geotermaalvee laguunide ja imekaunite liustike poolest. Samuti tullakse siia virmalisi imetlema.

Kuni praeguseni olid eri maakondades eri reeglid, mis puudutasid looduses viibimist ja telkimist. See tegi politsei töö väga keerukaks. Nüüdsest on vähemalt Lõuna-Islandil ühtsed reeglid ning kohalikud loodavad, et sellega paraneb turistide käitumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles