Agarad poolalasti Borati-fännid sattusid Kasahstanis pahandustesse

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Picadillyl õnneks (või kahjuks) Borati kuulsa rohelise trikoo kandmise eest pahandustesse ei satu.
Picadillyl õnneks (või kahjuks) Borati kuulsa rohelise trikoo kandmise eest pahandustesse ei satu. Foto: SCANPIX

Kamp mehi, kes Kasahstanis puhkust veetis, otsustas ellu viia oma lemmikfilmist «Borat» inspireeritud meelelahutuse ning koorisid end riigi pealinnas sildi «I Love Astana» juures legendaarseks saanud trikoode väele. Kohalikud ametivõimud naljast aru ei saanud.

Tšehhist pärit mehed võeti pärast rohelistes trikoodes patseerimist kinni ning neile määrati igale ühele 22 500 tenge (ligi 60 eurot) suurune trahv huligaansuse eest, vahendab news.com.au.

Kui «Borat» aastal 2006 kinodesse jõudis, suutis see komöödia kasahhe parajalt pahandada, kuna peategelast – sotsiaalselt saamatut, Pamela Andersonist vaimustuses ja rassistlikku uudisteankrut – kehastanud koomik Sacha Baron Cohen suutis kasahhidele anda päris tagurliku maine.

Hiljem on aga riigi välisminister Yerzhan Kazykhanov tõdenud, et film aitas kaasa turismile ning viisade nõudlus kasvas kümnekordselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles