Tegelik põhjus, miks hotellid kasutavad valgeid voodilinu

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: villorejo / Alamy/ Vida Press

Hotellikülastajatel juhtub peaaegu alati äpardusi ning valgetele linadele hommikukohvi kallamine või padjapüüri tugeva meigiga määrimine ei ole just ebatõenäoline. Seetõttu võib tunduda kummaline, et hotellid kasutavad alati just valgeid voodilinu. Sellel on aga tegelikult kindel põhjus.

Külalised nimelt tahavad tunda, et nende voodilinad on tõeliselt puhtad. Kui voodilinad oleks sellist värvi, mis võivad plekke peita, tekitaks see külastajates ebamugavust. Ei ole ju sedasi võimalik teada, kui räpased need linad tegelikult on!?

Valgete linadega saavad hotellid näidata on puhtusestandardeid. Justnagu vanasti kandsid valget rikkad, et tõestada, kuidas nad suudavad endale valgete riiete puhtana hoidmist lubada, siis tänapäeval tõendab hotellide lumivalge voodipesu luksuslikkust.

Hotellifirma Westinil oli valgete linade hotellinduses kasutuselevõtus mängida suur roll. Westini esindaja sõnul tekitasid valged linad nii-öelda «halo» efekti, mis pani külastajad tundma, justkui oleks nende hotellituba hiljuti renoveeritud.

Valgetel voodilinadel ja käterätikutel on ka teine kasulik aspekt. Nimelt saab hotell kõik käterätid, voodipesu ja laudlinad üheskoos ära pesta ning mingit värvide järgi sorteerimist pole vaja. Lisaks saab alati liigmäärdunud pesu lihtsalt valgeks valgendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles