Eesti loodusturismi video lööb välismaal laineid

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'ist

Eesti on üha enam välismaalastele tuntud kui kauni loodusega metsariik. Eesti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse loodusturismi kampaaniavideo populaarsus tõestab Eesti loodusläheduse kuulsust veelgi enam.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse loodusturismikampaania Stress Busteri (stressimaandaja – toim) videot on vaadatud üle 1,2 miljoni korra ning kampaania on jõudnud hinnanguliselt 50 miljoni inimeseni.

Kampaania eesmärgiks oli kutsuda Eestit külastavaid reisijaid ka linnadest väljapoole, selgitas EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. Ta lisas, et EAS soovis näidata Eesti puhast, müstilist ja metsarohket loodust, mis on kogemist väärt.

«Kampaania keskmes olnud videos nähtud kooslus loodusest, tehnoloogiast ning selle peategelasest Estonian Stress Busterist saavutasid rahvusvahelise tähelepanu ning on oma eristumisega saanud rohkelt positiivset vastukaja nii Eesti turismisektorilt kui ka välismaalt. Samuti on kampaaniat kajastanud välismeedia,» lisas Mutso.

Kampaania oli suunatud peamiselt Inglismaa, Saksamaa, Norra ja Rootsi turule eesmärgiga tõsta reisivate linnainimeste teadlikkust Eestist kui reisisihist ning siinse puhta ja vaikse looduse positiivsest mõjust argistressi leevendamisel.

Maailma suurim loovagentuuride tegevusi kajastav Adforum valis Stress Busteri video septembris viie parima turismivaldkonna reklaamide hulka. Norra üks suuremaid väljaandeid Nettavisen kajastas Norra parlamendivalimiste ajal erakonnajuhtide stressitaseme mõõtmist näotuvastustarkvaraga ning poliitikuid kutsuti Eesti loodusesse stressi leevendama. Stress Busterit külastas tema Saaremaa kodus ka Saksa loodusfotograaf Jörgen Nicht, kellel on sotsiaalmeedias üle poole miljoni jälgija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles