Seiklejate lemmiktegevus on selgunud

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Robert Birkby/ Vida Press

Hiljutises uuringus selgus, et seiklusturismis pole reisijate jaoks kõige meelsam tegevus mitte hobusega ratsutamine ega sukeldumine, vaid hoopis omaenda kahel jalal matkamine.

Seiklusturism on määratletud kui turismi liik, mis sisaldab endas vähemalt kahte kolmest komponendist: füüsiliselt aktiivne tegevus, kultuuride vahetuse kogemus, tegevus looduses, vahendas Travel and Leisure.

Seiklusturismi Kaubandusühing  viis 2015 ja 2016 aastate jooksul läbi uuringu, millest selgus, et seiklusturism on turismitööstuse hetkel kõige kiiremini arenev sektor. Uuringus osalejatele anti nimekiri seikluslikest ja mitte-seikluslikest tegevustest ning paluti neil märkida, millega neil on varasemalt kokkupuude olnud ning mida plaanivad nad tulevikus proovida.

Kõige populaarsemaks osutus kahtlemata matkamine, mida 92,3 protsenti vastanutest oli minevikus teinud ning 51 protsenti plaanis tulevikus veelgi teha. Seiklusspordist tuli teisele kohale püsti olles SUP-i laudadega sõitmine, mida olid proovinud 38,2 protsenti vastanutest ning üle poole soovis tulevikus teha.

Nimekirja mahtus veel sõprade ja pere külastamine, kohalike tundma õppimine, kayakisõit, jalutamisekskursioonid, safarid, telkimine ja ajalooliste paikade külastamine.

Uuringu viis läbi Seiklusturismi Kaubandusühing koostöös East Carolina ülikooliga. 8000 uuringus osalejat valiti välja seiklusajakirja Outside Magazine lugejate seast. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles