Maailma kõige elegantsemad linnad on selgunud

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anna Berkut / Alamy/Vida Press

Lõviosa kõige elegantsematest linnadest asub Euroopas ning kõige tipus figureerib loomulikult Pariis.

Kõige elegantsemad linnad valiti välja 400 linna seast, mis on tuntud moe, kultuuri ja ajaloo poolest, vahendab Lonely Planet. Linnade hulgast valiti välja 80 kõige elegantsemat, nende sekka mahtus ka Tallinn. Tallinn valiti 79. kohale ning näiteks Riia ja Vilnius jäid nimekirjast üldse välja. Naaberriikide linnade hulgast jäi Helsingi 14. kohale, Stockholm 26. kohale ning Peterburi 51. kohale.

Elegantseimate linnade esikümme on:

1. Pariis

2. London

3. Viin

4. Veneetsia

5. Firenze

6. Barcelona

7. New York

8. Bordeaux

9. Milano

10. Rooma

Külastajad valitsidkõige ihaldusväärsemaks linnaks Londoni ning selle järel Singapuri ja Pariisi.

Hiljuti Zalando poe tehtud uuringus selgitati välja maailma kõige elegantsemad linnad, keskendudes faktoritele nagu elav ja arenev moetööstus, kultuuriliselt ja ajalooliselt silmapaistev arhitektuur, kõrge turismiväärtus ning ligipääsetavus. Uuringu käigus küsis Zalando eksperthinnangut 5000 mõjukalt moe ja arhitektuuri asjatundjalt.

Reisimine tähendab teistsuguse meelelaadi kogemist, mistõttu võib elegantse linna külastamine olla peen ja elavdav kogemus, sõnas Zalando esindaja.

Tema sõnul on Seine'i kaldal pudeli veini nautimine, Briti ajaloomuuseumi külastamine või soojas Veneetsia öös väliooperi kuulamine kõik midagi väga erilist. Ta lisas, et elegantsete linnade nimekiri võiks olla kui reisisihtkohtade nimekiri reisijatele, kes otsivad veidike peenust.

Elegantsust ei tohiks vaadelda kalli ja luksusliku sünonüümina. Elegantsus tähendab endale truuks jäämist ning pigem ise ilu defineerimist, kui juba loodud standarditele allumist, sõnas Zalando trendiotsingute juht Kasia Luczak. Ta lisas, et linnade puhul on elegantsus seotud nii linna kui ka arhitektuuri iseloomuga ning samuti atmosfääri ja ajaloolise sarmiga, mis Pariisis kindlasti olemas on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles