Selle riigi pass sai just kõige tugevamaks terves maailmas

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapur.
Singapur. Foto: Manfred Bortoli/ Vida Press/Scanpix

Singapurist pärit inimesed võivad rõõmustada. Sel nädalal sai Singapuri pass kõige tugevamaks maailmas, tõugates Saksamaa passi troonilt.

Passi tugevust mõõdetakse sellega, et kui paljudesse riikidesse võimaldab see pass viisavabalt reisida. Mida rohkem riike, seda tugevam pass.

Kuni praeguseni jagas Singapur 158 viisavaba riigi külastusega Saksamaaga esimest kohta, vahendab Lonely Planet. Kuid pärast hiljutist Paraguay otsust eemaldada Singapuri reisijatelt viisanõue, läks Singapuri pass 159 viisavaba riigiga juhtima. Passide tugevuse andmed pärinevad Arton Capital's Passport Indexist, mis annab reaalajas ülevaate kõigi maailma passide tugevuse kohta.

See on esimest korda ajaloos, kui kõige tugevam on Aasia riigi pass. Ekspertidele pole see aga mingi üllatus, kuna Singapuri diplomaatia ja välispoliitika on olnud alates riigi iseseisvumisest väga eeskujulik. Samuti pole Singapur ühinenud ühiste reisi tsoonidega, millega enamasti kaasnevad ka piirangud paljudesse riikidesse reisimisel.

Kõige nõrgema passi omanikud on afganistanlased, kes saavad viisavabalt reisida vaid 22 riiki. Afganistani järel tulevad 26 viisavaba riigiga Pakistan ja Iraak.

Maailma kõige tugevamate passide nimekiri on järgmine:

159 – Singapur

158 – Saksamaa

157 – Lõuna-Korea, Rootsi

156 – Taani, Soome, Prantsusmaa, Itaalia, Jaapan, Norra, Hispaania, Suurbritannia                                    

155 – Austria, Belgia, Luksemburg, Holland, Portugal, Šveits

154 – Kanada, Iirimaa, Malaisia, Ameerika Ühendriigid

153 – Austraalia, Kreeka, Uus-Meremaa

152 – Tšehhi, Island, Malta

150 – Ungari

149 – Läti, Leedu, Poola, Slovakkia, Sloveenia

148 – Eesti

Eesti on naabritest nõrgem vaid Gambia tõttu, kuhu lätlased ja leedulased saavad reisida viisavabalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles