Argentina pealinna euroopalik välimus, kuid lõunaameerikalik iseloom

Diana Amos
, Reisihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saabudes Buenos Airesesse esimest korda otse Brasiiliast Rio de Janeirost, ei suuda ma oma silmi uskuda. «Kas tõesti asub see linn Lõuna-Ameerikas?» keerleb küsimus mu peas. Siin on ju niivõrd… Euroopa moodi!

Lennujaamatakso aknast paistab põhjamaisem loodus, ei midagi ühist troopilise paradiisi Rio de Janeiroga. Kesklinn üllatab veel rohkem. Selle avarad avenüüd, mille ületamiseks ei piisa ühest fooritsüklist, stiilsed butiigid, peenemaitselised restoranid, hubased kohvikud, võimsad neoklassikalised hooned ja ultramodernsed pilvelõhkujad meenutavad nii mõndagi Euroopa suurlinna.

Kõige enam on tunda prantsuse, hispaania ja itaalia mõjutusi nii arhitektuuris, kultuuris kui ka üldises elulaadis. Kui sarnasus Lõuna-Euroopaga on enam-vähem mõistetav, siis sadamaäärne linnaosa Puerto Madero paneb veel rohkem imestama – see võiks vabalt asuda mõnes Skandinaavia linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles