Inglismaalt väljuvatele lendudele ei tasu pileteid ette osta: pärast Brexitit ei pruugi need lennud toimuda

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Russet apple / Alamy/ Vida Press

Suurbritannia lennufirmad on valmis kliente hoiatama, kuna pärast 2019. aasta märtsi toimuvad lennud võivad Brexiti tõttu ära jääda.

Kui Suurbritannia ei suuda Euroopa Liiduga lennuliikluse osas kokkulepet sõlmida, võivad kohalikud lennufirmad olla sunnitud oma lennud tühistama, vahendab The Sun. Lennufirmad hakkavad vajadusel hoiatusi välja saatma 2018. aasta kevadel.

Mõjutatud on nii kõik Euroopa Liidu siselennud kui veel 17 sihtkohta, mille hulka kuuluvad lennud Ameerika Ühendriikidesse. Seda seetõttu, et lennud Ameerikasse ja paljudesse Euroopa välistesse sihtkohtadesse alluvad siiski Euroopa Liidu regulatsioonidele.

Kui 2019. märtsi järgselt toimuvad lennud tühistatakse, siis makstakse reisijatele kogu piletiraha tagasi. Mida aga välja ei maksta, on igasugused muud kompensatsioonid, mida lennufirmad vastavalt Euroopa Liidu regulatsioonidele muidu peaksid maksma.

Hetkel haldab Euroopa Liidu lennuliiklust Single European Sky, tänu millele saavad liikmesriikide lennukid Euroopa õhuruumis piiranguteta lennata. Pärast Brexitit tuleb see võib-olla asendada aga uue kokkuleppega.

Inglismaa riigikassa kantsler Philip Hammond on juba hoiatanud, et teoreetiliselt võib kogu riigi lennuliiklus Brexiti järel lõppeda. Siiski arvas kantsler, et nii kaugele asjad ei lähe ning lennulepe Euroopa Liidu ja Inglismaa vahel saab siiski sõlmitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles