Kas 13. reedel on soodsam lennata kui muidu?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: mauritius images GmbH / Alamy/ Vida Press

13. reedet seostatakse ikka pigem mustade kasside ja õudusfilmide, mitte odavate lennupiletitega. Kuid kas sel kurjakuulutaval päeval võivad piletid olla soodsamad?

Viimastel aastatel on reisikorraldajad nentinud, et kurikuulsal 13. reedel on piletihinnad tunduvalt odavamad, kuna inimesed ei julge sel päeval lennata.

Lennupakkumiste veebilehekülg kayak.co.uk tegi uuringu, kus leiti, et tõepoolest on erinevatesse sihtkohtadesse sel kuupäeval lennud kuni 44 protsenti odavamad.

Lennupiletite hinnad sõltuvad väga palju nõudlusest, selgitas Kayaki esindaja. Kui nõudlus on suur, tõusevad hinnad lakke, kui nõudlus langeb, alanevad ka hinnad.

Teine lennupiletite pakkumise lehekülg Momondo on kirjeldanud sarnast mustrit, leides, et hinnad on 13. reedel kuni 16 protsenti odavamad.

Mõlemad veebilehed märkasid, et soodustus sõltub sihtkohast. See võib tähendada, et lennupiletite hinnad sõltuvad sellest, kui ebausklik on riik.

13. reedel toimunud lennuõnnetused

Vastavalt Aviation Safety Networki uuringule on 13. reedel keskmine lennuõnnetuste arv 0,067 päevas, mis on võrreldes üleüldise keskmise 0,091 arvuga päevas isegi väiksem. Seega, kui üldistada, siis on 13. reedel isegi ohutum lennata kui muidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles