Bali preester süüdistab vulkaanipurskes tiiraseid turiste

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agung vulkaan
Agung vulkaan Foto: Vida Press

Balil asuv vulkaan Agung on iga hetk purskamas ja ühel kohalikul preestril on omapärane teooria, miks saarekest looduskatastroof ees võib oodata.

Mägi on ka populaarne matkasihtkoht, mistõttu usub kohalik preester, et mäel seksivad turistid on looduse välja vihastanud ja Agungi taas üles äratanud, vahendab news.com.au.

Ta lisas, et mägi on vihane, sest «valged» inimesed on sellel seksinud ja menstrueerinud. «Seda tegid mägironijad,» rääkis preester.

Mäe vahetust ümbrusest on põgenenud juba üle 134 000 inimese. Vulkanoloogide hinnangul on praegu olukord selline, et purse tuleb üsna tõenäoliselt. «Ma kindlasti järgiks nõuandeid ja hoiaksin evakuatsioonitsoonist eemale,» sõnas maateaduste abiprofessor Heather Handley.

Vulkaan ei ole suuremat kahju teinud alates 1963. aastast, kui purse tappis rohkem kui 1100 inimest. Nüüd on juba nädalajagu vulkaan taas näidanud suurt aktiivsust ning see võib iga hetk taas purskama hakata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles