Riik, kus on kõige raskem uusi sõpru saada (2)

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbrad
Sõbrad Foto: Vida Press

Hiljuti avaldati uuring, kus said sõna välismaal elavad inimesed. Muuhulgas selgus, millises riigis on võõramaalaste arvates kõige raskem sõpru leida.

Kõige raskemaks paigaks, kus sõpru leida, hääletasid väljamaalased Rootsi. Kokku osales uuringus 13 000 inimest ning hindamisele kuulus 65 riiki. Uuringus vaadeldi lisaks sõbralikkusele veel ka üldist elu, perekonnasõbralikkust ja tööpaiga kultuuri, vahendab The Local.

72 protsenti vastanutest arvas, et rootslastega sõbraks saada on raske. Peamise probleemina toodi välja keelebarjäär ja kultuurilised probleemid. Rootsis elav inglane nimetas kohalikke «privaatseteks, kinnisteks ja mitte väga avatud uustulnukate suhtes.»

Edetabeli viimasesse kümnesse ehk riikide hulka, kus uusi sõpru on raske leida, jõudis veel mitu teistki põhjamaad. Samas sai Rootsi kõrgeid punkte laste tervishoiusüsteemi eest, millega olid rahul üheksa vastajat kümnest.

Kümme riiki, kus on kõige lihtsam sõpru leida:

1. Costa Rica

2. Mehhiko

3. Argentiina

4. Uganda

5. Malta

6. Bahrein

7. Omaan

8. Kambodža

9. Filipiinid

10. Colombia

Kümme riiki, kus on kõige keerulisem sõpru leida:

1. Rootsi

2. Taani

3. Norra

4. Šveits

5. Kuveit

6. Katar

7. Saksamaa

8. Austria

9. Soome

10. Saudi Araabia

Elukvaliteedi edetabeli esikoha võttis endale aga Portugal. Nii Portugal kui kolmandale kohale jäänud Hispaania köitsid välismaalaste tähelepanu päikesepaiste, lõbusate tegevuste ja õnneliku eluviisiga. Teisele kohale jäänud Taiwan meelitas aga hea taristu ja tervishoiusüsteemiga. Selles edetabelis jäid viimastele kohtadele aga Nigeeria, Myanmar ja Kuveit. Ainukese Euroopa riigina oli edetabeli viimases kümnes Ukraina. 

Eesti uuringus ei osalenud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles