Qantase lennufirma pardameeskond jagab igal aastal pikamaalendudel välja üle 7,5 miljoni eine, kuid üks neist pakub alati piisavalt peavalu.
Toit, mille serveerimist pardameeskond alati pelgab
Pardameeskonna sõnul on kõige keerulisem serveerida klientidele munaputru. Vaatamata sellele, et kodus on seda rooga üsna lihtne kokku keerata, siis kõrgustes, kus kõik toiduained käituvad teistmoodi, on see üsnagi keerukas, vahendab news.com.au.
Qantas kasutab oma munapudru tegemisel värskeid mune ja koort. Samas on koor nii Aasias, Euroopas kui ka Ameerikas erinev, mistõttu tuleb stjuardessidel alati arvestada erineva konsistentsiga.
Kui kokad esmakordselt seda rooga proovisid lennukis valmistada, muutus see roheliseks, sest munapuder reageeris fooliumist nõudega. Seega kasutatakse nüüd pudru küpsetamisel spetsiaalseid kuumakindlaid nõusid.
Uued pardameeskonnaliikmed peavad läbima peaaegu kahe nädalase koolituse, et õppida, kuidas tuleb erinevaid toite klientidele serveerida. Kõrgel õhus tundub kõik teistsugune ning nii ei ole ka inimese maitsemeel päris paigas.
Lennukitoidud on muutunud läbi aja oluliselt paremaks. Varasemalt sai vaid eelpakendatud ja külmutatud toite, kuid nüüd valmistatakse paljud eined alles lennukis. Sellist luksust saavad siiski nautida äri- ja esimeseklassi reisijad.
Üks lihtne asi, mida lennukis aga sageli ei valmistata on röstsai, sest lennukitesse ei ole lihtsalt röstreid lisatud.