Britid piirasid samuti Põhja-Koreasse reisimise

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea. Illustratiivne foto.
Põhja-Korea. Illustratiivne foto. Foto: Vida Press

Briti reisijatel on rangelt mittesoovitatud Põhja-Koreasse reisimine, sest nende hinnangul on olukord poolsaarel muutunud liiga pingeliseks.

Suurbritannia välisministeerium soovitab kõikidel kodanikel vältida Põhja-Koreasse reisimist, kui selleks ei ole tõeliselt mõjuvat põhjust. «Endiselt on oht, et raketi- ja tuumakatsetused jätkuvad, mistõttu võib olukord muutuda veelgi ebastabiilsemaks,» vahendab Telegraph välisministeeriumi avaldust.

Ministeerium lisas, et turvalisus riigis võib ootamatult muutuda ning ametivõimud ei pruugi sellest üldsust teavitada, mistõttu võib tekkida ka tõsine oht Briti turistide heaolule. Lisaks muutis Briti välisministeerium hinnangut Lõuna-Korea kohta, kuid sinna reisimist päris ära ei keelatud, vaid rõhutati, et pinge poolsaarel on endiselt suur.

Välisministeeriumi hoiatus tähendab, et reisikorraldajad, kes teevad sõite Põhja-Koreasse jätavad need ilmselt ära ning juba paketi ostnud turistid saavad raha tagasi. Samuti ei kehti enam reisikindlustus, seega kui keegi otsustab endiselt sinna minna, siis end kaitsta ei ole võimalik.

Lisaks hoiatati, et väikesed asjad, mis mujal maailmas jäävad tähelepanuta, võivad Põhja-Koreas põhjustada tugevat pahameelt ja tuua kaasa range karistuse. Viimastel aastatel on Põhja-Korea arreteerinud neli Ühendriikide turisti ja ühe kanadalase väitega, et nad olid riigi ametivõimude vastu lugupidamatud.

Põhja-Koread külastab igal aastal umbes 100 000 turisti. 2015. aastal teatas riik, et plaanib hakata suuresti turismi investeerima ning seega loodab 2020. aastaks ligi meelitada igal aastal kaks miljonit turisti.

Lisaks Suurbritanniale on Põhja-Koreasse reisimise keelanud ka Ameerika Ühendriigid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles