Veel ehitusjärgus olev hoone meelitab juba turiste uudistama

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shangais pooleliolev projekt «1000 Puud»
Shangais pooleliolev projekt «1000 Puud» Foto: SCANPIX

Üsna harva tuleb ette juhuseid, kus ehitatav hoone tõmbab juba valmimise käigus palju inimeste tähelepanu. Hiinas Shanghai linnas on aga üks ehitis püüdnud rohkelt turiste oma väga rohelise väljanägemise pärast.

Suuremahulise ettevõtmise, nimega «1000 Puud» («1000 Trees»), käigus paigutatakse uute hoonete katustele ning kõrgele ülatuvatele sammastele suured elujõulised puud, vahendab Lonely Planet.

Uut hoonet ehitatakse Shanghai kuulsase M50 kunstipiirkonda, kust võib leida rohkem kui saja kunstniku ning skulptori galerii, mis on külastajatele avatud.

«1000 Puud» / Scanpix
«1000 Puud» / Scanpix Foto: SCANPIX

Ehitatav hoone võtab enda alla ligi 15 aakri suuruse pinna, mis piirneb Suzhou Creeki jõe ning Shanghai avaliku pargiga.

«See pole pelgalt ehitis, vaid topograafia oluline osa, mis võtab puudega kaetud mäe kuju. Selle asemel, et varjata sambaid, millega ehitist toestatakse, tuuakse need selles projektis esile, muutes sambaosa ülemisest otsast suuremaks ning istutades sinna puud,» sõnasid projektitegijad The Heatherwicki stuudiost.

«1000 Puud» / Scanpix
«1000 Puud» / Scanpix Foto: SCANPIX

Stuudio on varemgi paistnud silma oma innovaatiliste lahenduste poolest. Näiteks valmis Lõuna-Aafrika Vabariigis Kaplinnas hüljatud betoonist silohoidlast omapärane kunstimuuseum ja hotell ning New Yorgiski on neil järgmisel aastal plaanis avada uus kärjekujuline vaateplatvorm.

Projekt «1000 Puud» peaks aga valmis saama järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles