Järjekordne delfiinibeebi suri turistide tekitatud stressi tõttu

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delfiin
Delfiin Foto: Vida Press

Eelmisel nädalal suri Lõuna-Hispaanias väike delfiin, kuna turistid võtsid ta veest välja ning ulatasid looma käest kätte, et teha delfiiniga pilte.

Kui delfiinipoega märgati Mojacari rannas, hakkasid inimesed tema ümber kogunema, üritades looma katsuda, vahendab Travel and Leisure. Lõpuks võeti imetaja veest välja, et kasutada teda fotode tegemiseks.

Merepääste meeskond ilmus randa umbes 15 minutit pärast seda, kui delfiini märgati, kuid päästjate kohale jõudmiseks oli delfiin juba surnud.

Hispaania loomapääste organisatsioon Equinac rääkis, et väike mereimeteja oli väga noor ning tõenäoliselt sõltus ta veel emapiimast, seepärast polnud looma ellujäämisvõimalused ka kuigi suured.

«Me poleks võib-olla isegi suutnud teda päästa, kuid me oleksime üritanud,» sõnas organisatsiooni eestkõneleja. «Delfiinide ümber kogunemine ning piltide tegemine kutsub aga tõenäolisemalt esile šoki ning tõstab tunduvalt südame seiskumise riski. Sel korral just nii juhtuski,» kirjutas Equinac oma Facebooki postituses.

Mõnelt tehtud fotolt on näha, kuidas turistid hoiavad delfiinist kinni, kattes tema õhuaugu ning takistades seega loomal normaalselt hingamast. Organisatsiooni sõnul pole turistid küll otseselt süüdi väikese delfiini eemaldamises emasloomast, kuid kindlasti kiirendasid inimesed imetaja suremist, pannes ta väga stressirohkesse olukorda.

Päästjad viivad läbi lahkamise, et selgitada välja surma täpne põhjus.

Eelmisel aastal suri ka Argentinas delfiin turistide tõttu, kes looma piltide tegemiseks veest välja võtsid ning talle sellega palju stressi tekitasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles