12 nõuannet selleks, et järgmine reis oleks muretum

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõtle kohvri pakkimisele mitu päeva enne reisi
Mõtle kohvri pakkimisele mitu päeva enne reisi Foto: Vida Press

Iga kord uuele reisile minnes ollakse eelmise võrra targemad ning teatakse, milliseid vigu võiks järgmisel seiklusel vältida.

Selleks, et säästa reisisõpra võimaliku stressi ning ebameeldivuste eest, koostas Popsugar nimekirja soovitustest, mille võiks enne reisile minemist teadmiseks võtta.

1. Koosta nimekiri kõigest, mida pead reisile kaasa võtma

Päikesekreemi või telefonilaadija kaasa pakkimine võib lihtsasti ununeda, kuid põhjaliku nimekirja koostamine võib aidata säästa reisiselli selliste avastuste eest.

2. Küsi nõu sõpradelt, kes on reisinud sinu valitud sihtpaika

Uude kohta minekul on lihtsam, kui paigas eesootavast on olemas mingisugune teadmine. Sihtkohta varasemalt külastanud lähedased oskavad kindlasti head nõu anda, milliseid söögikohti, muuseume või hotelle tasub seal külastada.

3. Paki kohver varakult

Vältimaks olukorda, kus mõeldakse, et kindlasti unustati midagi olulist pakkimata, oleks mõttekas alustada kohvri valmis seadmisega varakult, vähemalt päev enne teele asumist. Nii on võimalik otsused korralikult läbi mõelda ning hoiduda ka üleliigsete esemete kaasa võtmisest.

4. Tee oma reisidokumentidest mitu koopiat

ID-kaardi, reisikindlustuse- ja passikoopia perele või mõnele sõbrale usaldamine enne reisile minemist on hea mõte, sest kui originaalid peaksid seigeldes tõepoolest kaotsi minema, saavad lähedased reisisellile vähemalt koopiadki saata. Samuti tuleb reisihuvilisel ka endal koopiaid kaasas kanda, seda muidugi eraldi ehtsatest dokumentidest.

5. Varu endale alati pudel vett

Taastäidetav veepudel on võõras kohas väga oluline, kuna ringi liikudes tekib kergesti janu. Enne pikema teekonna ettevõtmist tasuks pudel alati puhta veega täita.

6. Hoia nutiseadmed täislaetuna

Kanna endaga alati kaasas laadijaid ning võimalusel ka akupanka. Lihtsaim on laadida seadmeid öösiti, kuid varuvariandina on hea kasutada kohvikuid, kus saab lisaks rahulikule toidu nautimisele ka telefoni energiavarusid täiendada.

7. Mine igale poole veidi varem kui vaja

Mine varem lennujaama, rongijaama ja restorani. Ootamatusi võib ikka juhtuda ning seega pole mõtet jätta näiteks lennujaama minekut viimasele minutile, kui külastatavas linnas on üldjuhul palju ummikuid.

8. Ära hoia raha nähtaval kohal

Raha ei tohiks kunagi «lehvitada», olenemata sellest, kas ollakse kodulinnas või võõras paigas. Reisides peaks kindlasti hoidma sularaha võimalikult peidetult ja soovitatavalt mitmes kohas. Hoiduda tuleks ka väärtuslike esemete või raha hoidmisest pükste tagataskus.

9. Lae alla Google'i kaart, mida saad kasutada ka internetiühenduseta

Google pakub võimalust laadida alla kaart kohast, kus parasjagu viibitakse, et internetiühenduse katkemisel leiaksid inimesed siiski õige koha kergesti üles.

10. Tee pilti olulistest detailidest

Alati pole mõistlik jääda lootma vaid oma mälu peale. Kindluse mõttes tasub teha pilti näiteks hotelli aadressist, reisiplaanist ja lennuinfost, et vajaduse korral kõik kiiresti ühest kohast üles leida.

11. Tea oma reisidokumendi aegumistähtaega

Paljudesse riikidesse polegi võimalik reisida juhul, kui pass aegub enne kolme või kuut kuud alates riiki sisenemise hetkest. Seega peaks enne broneeringu kinnitamist kontrollima oma reisidokumente, et hiljem ebameeldivaid üllatusi ei tekiks.

12. Õpi kergelt pakkima

Reisimise juures on heaks harjumuseks pakkida kaasa nii vähe asju kui võimalik ehk põhiliselt tuleks mõelda ainult kõige vajalikumate tarbeesemete ning riiete kaasa võtmise peale. Võimaluse korral oleks mõistlik vältida äraantava pagasi tekitamist ja mahutada kõik hoopiski kaasavõetavasse kohvrisse, sest lõpuks on reisisellil endal lihtsam, kui ei pea pidevalt muretsema pagasi kadumise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles