Ryanair soovib korrarikkumiste vähendamiseks piirata alkoholi müümist

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujaama baar
Lennujaama baar Foto: Vida Press

Ryanair kaasati debatti, kus arutati, kuidas oleks võimalik vähendada alkoholijoobe tõttu toimunud intsidentide arvu, ning lennufirma pakkus lahenduseks alkohoolsete jookide müügi piiramise lennujaamades.

Inimestele ei tohiks tulevikus Ryanairi soovitusel serveerida rohkem kui kaht alkohoolset jooki, vahendab The Telegraph. Odavlennufirma sõnul on problemaatilised tavaliselt need reisijad, kes on juba lennukisse tulles purjus, harvematel juhtudel aga need, kes saavutavad joobe lennukis.

Ühenkuningriigi tsiviillennunduse amet CAA avalikustas uuringu tulemused, mille kohaselt suurenes lennukis toimunud rikkumiste arv 2016. aastaks 600 protsenti alates aastast 2012. Ametiasutuse andmetel tõusis alkoholijoobes inimeste poolt põhjustatud intsidentide hulk lennujaamades 50% võrra ka viimase 12 kuu jooksul.

Iiri lennufirma eestkõneleja soovib keelata alkoholimüügi lennujaama baaridest ning restoranidest enne kella kümmet hommikul. Lisaks peaks Ryanairi arvates olema tulevikus pardakaardilt võimalik välja lugeda, mitu alkohoolset jooki reisija on lennujaamas tarbinud, lennukisse pääsemiseks ei tohiks selleks numbriks olla aga rohkem kui kaks.

«See on väga ebaõiglane, et lennujaamad saavad praegu alkoholi müügi pealt kasu teenida ning turvalisuse ja intsidentidega tegelemine jääb kõik lennufirmade hoolde,» toetas ideed Ryanairi turundusjuht Kenny Jacobs. Mees lisas, et piiramatu joovet tekitavate vedelike müümine põhjustab väga suurel hulgal lendude hilinemisi ning seepärast ongi oluline seada lennujaamades sisse piirangud.

Reisijate häiriva käitumise vähendamiseks on lennufirma juba rakendanud erinevaid meetmeid. Näiteks pole lennukis viibijatel lubatud tarbida liinil Glasgow’st Prestwicki maksuvabadest lennujaamade poodidest ostetud alkoholi ning teel Manchesterist Ibizale on selle pardale kaasa võtmine hoopiski keelatud.

«Kõige hullemad ongi lennud Alicante’i, Ibizale ja Palmasse. Ma tean, et mitmeid minu kaastöötajaid on reisijate poolt nendel teekondadel saanud tugevaid lööke, mõnel korral ka näkku,» rääkis üks lennufirma stjuardess.

«Ilmselgelt me ei taha keelata inimestel lõbusalt ajaveetmist. Me lihtsalt soovime, et nad oleksid mõistlikud ning saaksid aru, et tegemist on lennuki, mitte baariga ega ööklubiga,» nõustus teinegi pardameeskonnaliige.

Selle aasta jooksul keeldus lennufirma teenindamast 500 ebaviisakat inimest ning andis 50 korrarikkujale ka eluaegse lendamiskeelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles