Selgus 2016. aasta kõige populaarsem reisisiht

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisimine - sümbolfoto.
Reisimine - sümbolfoto. Foto: Pexels

UNWTO ehk Maailma Turismi Organisatsioon avaldas hiljuti raporti, kus toodi välja riigid, mida külastas eelmisel aastal enim turiste.

Organisatsioon arvestas kokkuvõtte tegemisel nende külastajate arvu, kes jäid riiki vähemalt üheks ööks ja seega oli 2016. aasta kõige külastatumaks riigiks Prantsusmaa, vahendab Lonely Planet. See riik võõrustas eelmisel aastal ligi 82,6 miljonit turisti, mis oli tegelikult 2% vähem kui ülemöödunud aastal. Turistide suuremateks ligitõmbajateks olid Pariisis asuvad Eiffeli torn, Jumalaema kirik ning Champs-Élysées avenüü.

Rohkete vaatamisväärsete paikadega USA asetus nimekirjas 75,61 miljoni turistiga teisele kohale ning sellele järgnes suurepärane suvepuhkuse sihtpaik Hispaania, mida mullu avastas 75,56 miljonit inimest.

Neljandale kohale jäi 59,3 miljoni külastajaga Hiina ja viienda koha sai nimekirjas endale Itaalia, mille valis sihtpaigaks 52,4 miljonit reisiselli.

Arvudele vaatamata peetakse 2016. aastat Prantsusmaal raskeks aastaks turismivaldkonnas. Ametnike sõnul näitas aga selle aasta algus olukorra paranemist ja seega loodetakse, et aasta lõpuks on riiki jõudnud rekordiliselt 89 miljonit välismaalast.

Samas kulutasid turistid kõige rohkem raha Ameerika Ühendriikides, kus külastajatelt saadi umbes 175 miljardit eurot. Teiseks jäi Hispaania ning seejärel olid nimekirjas Tai ja Hiina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles