Kruiisitajad valisid välja parimad sihtkohad

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Budapest
Budapest Foto: Vida Press

Kruiiside valik on läinud niivõrd laiaks, et mõnikord on raske lemmikut välja valida. Kogenud kruiisituristid valisid välja lemmikpaigad, mis peaksid otsustamist lihtsamaks muutma.

Cruise Critic kruiisileht, kus reisijad saavad anda tagasisidet ja jagada kogemusi, kulutas välja selleaastased parimad sihtkohad. Valik tehti tuginedes kasutajate antud hinnangutele, sellele, kui palju kusagil on käidud ning kui sagedasti antakse tagasisidet, vahendab Lonely Planet.

2017. aasta parimaks sihtkohaks valiti Budapest, mis jääb jõekruiiside teele. Ungari pealinn sai esikoha rikka ajaloo ja ilu poolest. Selgus, et paljud reisijad soovisid seal peatumist pikendada. Ka teised Euroopa jõekruiiside peatuspunktid said üldarvestuse esiviisikus kindla koha. Peale Budapesti jõudsid sinna veel ka Wurzburg (3. koht) ja Viin (5. koht).

Teisele kohale jäi üldises edetabelis Glacier Bay Alaskal ning neljas koht kuulus Peterburile, mis pidi eelmisel aastal saadud esikoha loovutama. Paljud kruiisilaevad peatuvad ka erasaartel ning nendest sai teist aastat järjest esikoha omanikuks Disney kruiisiliini Castaway Cay saar.

Balti ja Skandinaavia sihtkohad

1. Peterburi

2. Tallinn

3. Kopenhaagen

4. Stockholm

5. Olden

Euroopa jõekruiisid

1. Budapest

2. Wurzburg

3. Viin

4. Pariis

5. Regensburg

Vahemere lääneosa sihtkohad

1. Villefranche

2. Barcelona

3. Malta

4. Sevilla

5. Cartagena

Vahemere idaosa sihtkohad

1. Dubrovnik

2. Kotor

3. Rhodos

4. Mykonos

5. Veneetsia

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles