Video, mille tõttu jooksevad kõik turistid Šveitsi väikekülla

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi küla
Šveitsi küla Foto: Kuvatõmmis

Šveitsi Lavertezzo küla on sattunud turistide huvipunkti keskmesse, pärast seda, kui sotsiaalmeedias hakkas levima lühike videolõik.

Itaalia blogija Capedit filmis üles Lavertezzo küla türkiissinise vee ja romantilise kahe kaarega silla, mistõttu on nüüd külla kokku jooksnud ka kõik turistid. Videost on näha, kuidas kaks tüdrukut hüppavad kivilt kristallselge veega Verzasca jõkke, vahendab Lonely Planet.

Videot on näinud juba üle 2,5 miljoni inimese. Paik asub Milanost vaid tunniajase autosõidu kaugusel ning seega on see itaallastele sobiv paik päevaseks väljasõiduks. Lavertezzo elanikud on aga juba kurtnud, et turistid ei oska end korralikult üleval pidada ja viskavad prügi maha.

«Blogija tegi head tööd, kuid võiks teha meile ka teene ja paluda oma vaatajatel siin ilusti parkida ja järgida kohalikke reegleid,» sõnas Lavertezzo linnapea Roberto Bacciarini.

Küla on kohalike hulgas olnud juba ammu populaarseks supluspaigaks ning ka romantiline Ponte dei Salti sild on 400 aastat vana. Piirkonnas on veel palju võimalusi matkamiseks ning kultuurihuvilised saavad külastada arhitektuuriliselt võimast Beata Vergine degli Angeli kirikut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles