Ühendriigid karmistasid lennujaama turvakontrolli veelgi

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakontroll
Turvakontroll Foto: SCANPIX

Viimasel ajal on Ühendriikidesse sisenemise reegleid korduvalt muudetud ning segasemaks on läinud ka turvakontrolli tingimused. 

Alles hiljuti lisati nõue, et kõik Ühendriikide ESTA-viisa taotlejad peavad ära märkima kõik oma sotsiaalmeedia kontod. Kuigi see ei ole kohustuslik, siis on piirivalvuritel siiski õigus sisenemine keelata. Nüüd räägitakse juba, et varsti peaksid reisijad loovutama ka oma paroolid, et vajadusel saadaks kontrollida erasõnumeid.

Lisaks nendele uuendustele on hakatud rõhku panema ka lennujaama turvakontrollile, vahendab Travel and Leisure. Ühendriikide lennujaamades turvakontrolli läbides tuleb kotist lisaks sülearvutile nüüd välja võtta kõik elektroonilised esemed, mis on suuremad kui mobiiltelefon.

Kõik sellised esemed tuleb asetada ka eraldi kastidesse. Seega lisaks sülearvutitele tuleb kohvrist välja võtta ka tahvelarvutid, fotoaparaadid ja e-lugerid ning kõik teised sarnased esemed.

«On äärmiselt oluline, et transporditurvalisusamet pidevalt muudaks oma turvakontrolli protseduure paremaks, et ennetada ka järjest arenevaid ohtusid ning säilitada reisijate turvalisus. Elektroonikaseadmete eraldamisega saab meie meeskond keskenduda paremini häirekelladele ja peatada igasuguse terroriohu,» sõnas Ühendriikide transporditurvalisusameti esindaja Huban A. Gowadia.

Alles hiljuti tuli välja aga uuring, mis kinnitas, et käitumispsühholoogia, mille alusel peavad turvakontrolli meeskonnad kinni nabima kahtlaselt käituvaid isikuid, baseeruvad peamiselt vaid uudis- ja arvamuslugudel ning neil pole mingit teaduslikku alust. Loe sellest lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles