Külastatud paigale mõeldes meenuvad tõenäoliselt esimestena vaatamisväärsused ning siis toit või ka vastupidi. Nii seostatakse teatud toidud kindlate riikide või linnadega, nagu kala ja krõpsud Inglismaaga ning pastrami ehk USA omapärane suitsuliha New Yorgiga.
Kohalikud avaldavad toidud, mis meeldivad rohkem turistidele kui neile endile (1)
Maailma eri paikade elanikud paljastasid, millised road lähevad turistidele paremini peale kui kohalikele, vahendab Insider. Lisaks pakkusid inimesed Tripadvisori küsitluses välja ka alternatiive, mida võiks tegelikult paika külastades maitsta.
Iirimaa
Seda maad külastades armastavad välismaalased tellida lõunasöögiks Guinnessi hautist (Guinness Stew), samal ajal kui kohalikud eelistavad süüa köögivilju ja liha eraldi. «Iirimaale tulles arvavad pea kõik turistid, et soolaveis (Corned Beef), kapsas või Guinnessi hautis on selle riigi traditsioonilised road, paljud restoranid teenivad selle arvamuse pealt muidugi palju raha. Tegelikult on reaalsus teine. Me jääme üldiselt siiski lihtsalt kvaliteetse liha ja kala juurde, mida küpsetame köögiviljadest eraldi,» kommenteeris Tripadvisori kasutaja Bean_Limerick.
Hawaii
Kui reisisellid sinna kanti satuvad, leiavad nad, et kõige õigem on juua tellitud jooke kookospähkli seest, nii nagu kohas nende arvates kombeks on. Samas kirjutas phanphanlaksi oma Tripadvisori kontol, et hawaiilased oma raha kookaspähklist joogi nautimisele ei kuluta, vaid kasutavad seda hoopis paiga põhilisema toidu Portugali oasupi ostmisele väikestest söögikohtadest.
Fukuoka Jaapanis
Jaapan on maailmas tuntud oma nuudlite poolest, kuid mitte kõik nuudlid pole seal ühesugused ja nii on ühes piirkonnas kombeks süüa teistsuguse maitse ja konsistentsiga rooga kui teises. Fukuoka linna avastades peaks paiga elanike sõnul sööma tuntumate ramen nuudlite asemel udoni nuudleid.
Hongkong
Hongkongis restorani astudes tellivad välismaalt tulnud külastajad Char Sui Baod (grillitud sealihaga kukkel), Hongkongi elanikud võtavad aga parema meelega mõne maitsekama dim sumi (Hiina köögi suupärased taignataskud ja pelmeenid).
Chicago
Linnas pakuvad söögikohad rohkelt eri maitsetega paksupõhjalisi pitsasid, kuid see ei tähenda ei kohalikud tegelikult õhukest koorikut ei eelista. «Me kaaluksime tonni, kui me regulaarselt vaid paksupõhjalisi pitsasid sööksime,» naljatles IlliniTravi nimeline Tripadvisori kasutaja.
Austraalia
Suurriigis on reisisõpradel võimalik süüa nii känguru, krokodilli kui ka emu liha, paljud kasutavad ka nende maitsmise võimaluse ära, kuid kohalikud pole tihtipeale ühtki neist ise maitsnud. «Kuigi känguruliha hakatakse riigis vähehaaval aktsepteerima, peavad paljud neid siiski justkui lemmikloomadeks, keda nad mingil juhul süüa ei taha,» sõnas Emel49 oma Tripadvisori kontol.
London
Reisisõprade vaieldamatuteks lemmikuteks on kala ja krõpsud, mida kohalikud just väga tihti ei söö. «Ma ei suuda uskuda, et pole kunagi kuulnud kedagi rääkimas turistist, kes Londonisse tulles ei telli pubis kala ja krõpse,» kirjutas Ebabz123 Tripadvisoris.
Holland
Laialt levinud Heinekeni õlle asemel võiks mekkida hoopiski väiketootjate pakutavat. «Heinekeni õlut võib leida mitmetest teistestki maailma riikidest, mitte ainult selle tootjamaalt, ning seega on sel välismaalastele hästi teada maitse. Hollandlased aga üldiselt väldivad selle tootja õlle joomist ning valivad veidi väiksemate brändide nagu Amsteli ning Grolschi joogid,» rääkis Tripadvisori kasutaja SussexWorldtraveller.
New York
Pastrami võib olla küll üks eripärastest toitudest, mida New Yorki avastades maitsta, kuid elanike endi sõnul söövad nad seda sealiharooga harvemini kui rameni nuudleid.