Piirkonna säravaim pärl on kindlasti kaupmeeste ja kuulsate meresõitjate linn Kotor. Kindlasti tasub tutvuda UNESCO maailmapärandisse kantud vanalinnaga, kus saab tunnetada keskaegset hõngu. Kitsaid labürinte moodustavad tänavad, 12. sajandist pärinev katedraal, väikesed vanad kirikud, ajaloolised linnapaleed ja väljakud. Linna kohal tõuseb mäkke 4,5 kilomeetri pikkune sakiline linnamüür, mida mööda kõrgemale linna kohale tõustes paistavad kaunis laht ja vanalinn.
Tara kanjon ja Durmitori rahvuspark
Üllatav, et just Montenegros, otse Euroopa südames, võib nautida puutumatu looduse ilu. Tõepoolest, ligi 40% riigi territooriumist katab mets, siinsetes mägedes võib kogeda tõelist looduse puudutust. Muidugi on lausa kohustuslik ära käia ka Tara kanjonis – on ju tegemist Euroopa sügavaima jõesängi tekkinud kanjoniga, mille sügavus ulatub kuni 1300 meetrini. Tara jõe kanjon on ligi 72 kilomeetrit pikk ja kuulub Durmitori rahvuspargi koosseisu. Montenegro kõrgeimad tipud ootavad vallutamist! See on paik, kus mägede lummav ilu lausa inspireerib. Rahvuspargis on mitmesuguse raskusastmega matkaradasid, siin asub ka kogu Montenegro mägiturismi keskus.
Reisiemotsiooni oluline osa on kohalikud maitseelamused ja Montenegro luksuslike maitsetega köögis ei pea te pettuma. Montenegrolaste külalislahkus väljendub ka toidutraditsioonides: toit on alati värske, mitmekesine ja maitsev. Siinne köök on omamoodi kaleidoskoop paljude rahvaste köögist, millele montenegrolased on ikka leidnud oma väikese „kiiksu“. Rannikul on väga olulisel kohal kala ja mereannidi ikka värske ja hoolikalt valitud. Montenegros öeldakse, et kala ujub kolm korda: meres, seejärel õlis ja lõpuks söögi kõrvale joodavas veinis. Eriti maitsev on kala sütel küpsetatuna (na zaru). Eelroaks pakutakse väga sageli vinnutatud liha (pršut) ja juustu. Pršut'i juurde sobib imehästi küllusliku maitsega magus viigimari! Vranac ja Krstac on Montenegro hinnatumad veinisordid! Nikšicko õlu pidavat olema lausa kogu Balkani parim! Pikk on ka kange ploomiviina slivovica valmistamise traditsioon. Parim kohalik ploomipuskar tuleb loomulikult taludest, kus seda aetakse ikka vanaisade oskusi põlvest põlve pärandades.
Reisipakkumised Montenegrosse leiate siit.