Video: piloot käskis reisijatel lennuki rikke tõttu palvetada (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rappumine
Rappumine Foto: Vida Press

Pühapäeval sattus AirAsia lennuk teel Austraaliast Kuala Lumpurisse raskustesse, mistõttu palus piloot reisijatel palvetama hakata. 

Kui lennuk oli teel olnud umbes tunni, kuulsid reisijad järsku valju kärgatust ja seejärel hakkas lennuk tugevasti rappuma, vahendab Travel and Leisure.

«Me magasime ja kuulsime järsku plahvatust. Lennuk rappus terve tee, järgnevad kaks tundi,» kirjeldas kogemust üks reisijatest. Lennukis olnute sõnul kõnetas piloot neid kahel korral, mil ta palus reisijatel palvetada, et lennuk turvaliselt tagasi Perthi jõuaks.

«Ma loodan, et te kõik lausute palve. Ka mina lausun palve ja loodame, et me jõuame kõik turvaliselt koju. Palun kuulake kõiki käsklusi. Meie ellujäämine sõltub teie koostööst. Loodetavasti saab kõik korda,» kõlas piloodi kõne.

Lennuk jõudis lõpuks turvaliselt tagasi Perthi ja ükski reisijatest kannatada ei saanud. Kõik inimesed toimetati sihtkohta teise lennukiga.

Tugeva rappumise tekitas tehniline rike ühes Rolls-Royce'i toodetud mootoris. Kui mootor läheb tasakaalust välja, kuid pöörleb endiselt edasi, võibki tekkida tugev rappumine. Siiski on kõik Airbus A330 lennukid tehtud nii, et nad suudavad lennata ja maanduda ka vaid ühe mootoriga.

«Me oleme vahejuhtumist teadlikud ning teeme lennufirmaga tihedat koostööd, et mõista vea tekkepõhjuseid,» sõnas Rolls-Royce'i esindaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles