Enneolematu võimalus näha Londoni maa-alust postiraudteed

Minna Joor
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel sajandil öist posti rongi peale sorteerimas
Eelmisel sajandil öist posti rongi peale sorteerimas Foto: SCANPIX

Alates selle aasta juulist on võimalik külastada Londoni salajas olnud raudteed ja tunneleid, mida kasutati posti kiireks laiali vedamiseks.

28. juulil avatav Londoni postimuuseum annab hea ülevaate posti vedamise teenusest viimase saja aasta jooksul, vahendab Travel and Leisure. Maailma esimene elektriline juhita raudteesüsteem saigi alguse just Londonist eelmise sajandi alguses, kui ummistunud teed ja sudu põhjustasid posti hilinemist. Seepärast töötatigi välja maa-alune alternatiiv.

Avalikkuse eest peidetud ligi 10 kilomeetri pikkune tunnelite süsteem asub umbes 21 meetri sügavusel ning tunnelid on mõnes kohas ainult kaks meetrit laiad.

Külastajatel on võimalus sõita 1987. aastal ehitatud väikeste rongidega samal marsruudil, mida kasutati Esimese maailmasõja ajal Tate'i galerii ning Rahvusliku portreegalerii aarete peitmisel. Rongisõitu ilmestab audiogiid, kes räägib täpsemalt koha ning postiteenuse ajaloost.

Vaata Londoni maa-alusest postirongisüsteemist ka videot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles