20 maailma ohtlikemat riiki reisimiseks (1)

Minna Joor
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänav Bogotas
Tänav Bogotas Foto: Vida Press

Maailma Majandusfoorum (The World Economic Forum) avaldas hiljuti reisimise ja turismi uuringute tulemused, milles analüüsiti reisi- ja turismipiirkondi 136 riigis üle maailma.

Turistidele kõige ohtlikumad riigid valiti välja, arvestades terrorismi ning vägivalla levimust, vahendab Business Insider. Uuringus ei arvestatud riigis toime pandud pisikuritegusid.

20. Kongo Demokraatlik Vabariik

Kongo DV lapsed teel kooli.
Kongo DV lapsed teel kooli. Foto: Vida Press

Paljudes kohtades üle Kongo DV tegutsevad ohtlikud relvastatud grupid, kes võivad olla väga vägivaldsed. Eriti ohtlikuks nimetab Eesti välisministeerium riigi ida- ja kirdeosa, kust on tsiviilelanikkond ohtlike grupeeringute vahelise võitluse tõttu välja tõrjutud.

19. Tai

Bangkoki peaturg
Bangkoki peaturg Foto: Vida Press

Tai kõige ohtlikumad provintsid on Yala, Pattani, Narathiwat ning Songkhla, sest viimase 13 aasta jooksul on neis piirkondades hukkunud vägivalla pärast üle 6500 inimese.

18. Jamaica

Tänav Montego Bays
Tänav Montego Bays Foto: Vida Press

Tulistamisi ja vägivalda esineb paljudes piirkondades, sealhulgas Kingstonis ja Montego Bays.

17. Lõuna-Aafrika Vabariik

Slumm Johannesburgis
Slumm Johannesburgis Foto: Vida Press

Kõrge kuritegevuse taseme tõttu on paljud kohalikud palganud endale turvamehed. Vägistamised ja mõrvad on linnade äärealadel ja kõrvalistes paikades üsna sagedased.

16. Guatemala

Guatemala piiripunkt
Guatemala piiripunkt Foto: Vida Press

Guatemala ning Mehhiko vaheline piir on riigi kardetavaim ala, sest seal toimub pidev narkootikumide ja inimeste smugeldamine. See on ühtlasi üks viiest Lõuna-Ameerika riigist, kus pannakse toime kõige rohkem mõrvu.

15. Tšaad

Tšaadi noored mängimas jalgpalli
Tšaadi noored mängimas jalgpalli Foto: Vida Press

Nii ISIS, Al Qaeda kui ka Boko Haram tegutsevad Tšaadis aktiivselt. Äärmuslaste grupeeringud on rünnanud sõjaväeüksuseid ja tsiviilisikuid, aga ka välismaalasi. Lisaks võib ohtlikuks osutuda riigipiiri ületamine, sest mineeritud on Tšaadi piirid Liibüa ja Sudaaniga.

14.  Bangladesh

Üleujutus Bangladeshis
Üleujutus Bangladeshis Foto: Vida Press

Lisaks terroriaktidele muudavad olukorra Bangladeshis keeruliseks ekstreemsed ilmastikuolud, mis võivad samuti kaasa tuua palju inimohvreid.

13. Mali

Sõdur päästmas haavata saanut rünnaku ajal Bamako Radisson hotellile
Sõdur päästmas haavata saanut rünnaku ajal Bamako Radisson hotellile Foto: Vida Press

Pealinnas Bamakos valitseb kõrge terroririsk, samamoodi nagu riigi põhja- ja keskosas. Tihtipeale rünnatakse just hotelle ja restorane. Näiteks 2015. aasta novembris võeti Bamakos Radissoni hotellis hulk inimesi pantvangi ning tapeti.

12. Liibanon

Rahutused Liibanoni tänavatel
Rahutused Liibanoni tänavatel Foto: Vida Press

Liibanonis tegutseb palju äärmuslaste grupeeringuid ja seepärast on terroriaktid, nagu pommirünnakud, sagedased. Samuti juhtub sageli, et protestijad muutuvad vägivaldseteks ning põhjustavad kehavigastusi ka kõrvaltvaatajatele.

11. Filipiinid

Press Manila hotelli juures pärast tulistamist
Press Manila hotelli juures pärast tulistamist Foto: Vida Press

Riigis pannakse toime rohkelt inimrööve ning tihti osutuvad röövitavateks välismaalased.  

10. Ukraina

Ukraina piirivalvur Venemaa piiri ääres
Ukraina piirivalvur Venemaa piiri ääres Foto: Vida Press

Konfliktid Venemaa ja Ukraina vahel pole siiani vaibunud ning seetõttu on eriliselt ohtlikeks piirkondadeks Donetski ja Luganski oblast.

9. Honduras

Lapsed La Vertudis, Hondurase piirilinnas
Lapsed La Vertudis, Hondurase piirilinnas Foto: Vida Press

Honduras on kimpus väheste politsei- ja militaarjõududega, mis aitaksid ohjata väga kõrget kuritegevuse taset. Vältida tasuks San Pedro Sula ja La Ceiba alasid.

8. Keenia

Slumm Nairobis
Slumm Nairobis Foto: Vida Press

Kuigi pealinnast väljaspool toimub ka terrorirünnakuid, on oht Nairobis nendeks siiski suurem. Tulistamised ja pussitamised on rünnakutest tavalisemad.

7. Egiptus

Luxori templi esine väljak
Luxori templi esine väljak Foto: Vida Press

Äärmusrühmitused on ähvardanud sihikule võtta avalikke kohti Egiptuses, teiste hulgas ka turistide seas populaarseid vaatamisväärsusi.

6. Venezuela

Foto: Vida P

Esmatarbekaupade (vesi, toit, meditsiin, elekter) puudus on üks kuritegevuse põhjustest. Venezuelas pannakse suurel hulgal toime mõrvu, relvastatud rööve, inimrööve ja autovargusi.

5. Nigeeria

Tüdruk jooksmas läbi küla
Tüdruk jooksmas läbi küla Foto: Vida Press

Enamiku Nigeerias aset leidvate kuritegude taga on kaks äärmuslaste rühmitust. Suur osa sihtmärkidest on inimrikkad kohad, näiteks kirikud, koolid, restoranid, hotellid ja meelelahutuslikud paigad.

4. Pakistan

Inimesed võitlemas maavärina järel esmatarbekaupade pärast.
Inimesed võitlemas maavärina järel esmatarbekaupade pärast. Foto: Vida Press

Religioonsed konfliktid on aastaid olnud sealse vägivalla põhjuseks ning praegugi rünnatakse seal teatud usulisi gruppe. Pakistani valitsus on tugevalt piiranud sõnavabadust ning keelanud välismaalastel siseneda paljudesse kohtadesse üle maa.

3. El Salvador

Tuntuima, Mara jõugu liikmeid hoitakse tihti kinnipeetuna ülerahvastatud kongides.
Tuntuima, Mara jõugu liikmeid hoitakse tihti kinnipeetuna ülerahvastatud kongides. Foto: Vida Press

El Salvador on tuntud oma relvastatud jõukude poolest, kes tegelevad nii väljapressimiste kui ka relvade ja narkootikumidega kauplemisega.

2. Jeemen

Traditsiooniline jeemenlaste nuga, mis on igal mehel olemas.
Traditsiooniline jeemenlaste nuga, mis on igal mehel olemas. Foto: Vida Press

Riigis on aktiivsed äärmusrühmitused ning paljude miini- ja õhurünnakute pärast on suur osa Jeemeni elanikke vee, toidu ning arstiabita.

1. Colombia

Tänav Bogotas
Tänav Bogotas Foto: Vida Press

Kuigi Medellin (Colombia suuruselt teine linn) nimetati eelmisel aastal parimaks Lõuna-Ameerika reisisihtkohaks, võib seal riigis reisimine osutuda väga ohtlikuks. BACRIMi relvastatud rühmitus vastutab suure osa riigis toimuvate inimröövide, narkokaubanduse ning röövide eest. Samas toimuvad suuremad terroriaktid, nagu plahvatused, suurlinnades, näiteks pealinnas Bogotas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles