Järjest suurem hulk Euroopa randasid vastab kõrgetele standarditele

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria kuurort Sunny Beach
Bulgaaria kuurort Sunny Beach Foto: Vida Press

Üle 85 protsendi Euroopas uuritud ujumiskohtadest vastavad Euroopa Liidu sätestatud kõrgetele kvaliteedistandarditele.

See tähendab, et nendes paikades ei ole vees inimorganismile ega keskkonnale kahjulikku saastet. Üle 96 protsendi uuritud ujumispaikadest vastasid Euroopa Liidu sätestatud miinimumnõuetele, vahendab Europa.eu.

Euroopa komisjoni ja Euroopa keskkonnaagentuuri raportist selgus, et viimase neljakümne aasta jooksul on vesi randades ja ujumispaikades muutunud järjest puhtamaks. Uuringu käigus võeti proove rohkem kui 21 000 ujumiskohast. Veest otsitakse reoveest või kariloomadest tekkinud fekaalsaaste jälgi.

Eelmise aasta proovid näitasid, et 96,3 protsenti ujumiskohtadest vastasid vähemalt miinimumnõuetele. 2015. aastal oli see number 96,1 protsenti. «See ei ole juhus, et Euroopa ujumiskohtades on vee kvaliteet nii võrd hea. See on pühendunud professionalide raske töö tulemus,» sõnas keskkonnavolinik Karmenu Vella.

Raportist selgus, et kõik ujumiskohad Ausrias, Horvaatias, Küprosel, Eestis, Kreekas, Leedus, Luksemburgis, Lätis, Maltal, Rumeenias ja Sloveenias vastavad vähemalt miinimumnuetele. Viies riigid vastavad vähemalt 95 protsenti kõrge kvaliteedi tasemele. Nendeks on Lukesmburg, Küpros, Malta, Kreeka ja Austria.

Kokku on Euroopas 318 ebakvaliteetset ujumiskohta, millest suur osa, sada tükki, asub Itaalias, 82 asub Prantsusmaal ning 39 Hispaanias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles