Muusika kuulamine söömise ajal teeb lennukitoidu maitsvamaks

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukitoit
Lennukitoit Foto: Vida Press

Lennukitoitu ei peeta tavaliselt eriliseks gurmee-elamuseks, kuid ometi võib see mekkida väheke paremini, kui kuulata sinna juurde veidi head muusikat.

Tegelikult ei ole lennukitoidul nii väga häda midagi, sest kui meile serveeritaks seda mõnes kohvikus ja värskena, siis oleks selle maitse täitsa hea. Erinevad mõjutajad kümne kilomeetri kõrgusel, muudavad selle elamuse sageli aga vaevalt talutavaks, vahendab Telegraph.

Esmane probleem lennuki toiduga on muidugi see, et toit ei ole värkse. See valmistatakse juba mitu tundi enne lendu ja soojendatakse siis serveerimise ajaks üles. Teiseks ei saagi lennufirmad pakkuda teab mis kvaliteettoitu, sest piletihinnad on niivõrd madalad, et peen õhtusöök ei oleks lihtsalt kasumlik.

Kõige enam mõjutab aga meie maitseeelistusi see, et viibime kümne kilomeetri kõrgusel. Nii kõrgel tunnetame kõiki maitseid teisiti. Näiteks oleks lennukitoit täpselt samal kujul maa peal süües vaieldamatult soolane.

Oxfordi ülikooli õppejõu professor Spence'i sõnul saavad reisijad aga ise seda kogemust paremaks muuta. «Üks lihtsamaid viise, kuidas toit paremini maitseks, on tõmmata pähe helisummutavad kõrvaklapid».

Spence tegi koostööd kahe kokaga, kes arvasid, et kõrgehelilise muusika kuulamine muudab maitseelamust veelgi ja lisab meie magusatunnetusele kümme protsenti. Nende uurimusest selgus, et kuigi vahe ei olnud ülimatl suur, oli see siiski märgatav, mistõttu võib tõepoolest välise heli summutamine või muusika kuulamine maitseelamust paremaks muuta.

Teiseks tuleks kindlasti panna film, mida lennu ajal vaatad, pausile. See võimaldab sul keskenduda toidule, nii maitseb see paremini ja lisaks saab ka kõht kiiremini täis ning sa ei söö end üle. Kui tahta lennukis õhtusööki tõeliselt nautida, tuleks niisutada ka oma ninasõõrmeid.

Ometi hoiatas Spence, et see teeb reisija tundlikuks ka kõigi teiste lõhnade suhtes ning seetõttu tuleks olla kindel, et lähedal ei istu mõni kehvasti lehkav inimene. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles