Välismaal elav eestlane jagab nippe soodsate lennupiletite hankimiseks

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Kes meist ei tahaks maailmas ringi rännata ja seda veel eriti soodsalt. Õnneks on odavate lennupiletite hankimiseks erinevaid võimalusi. 

Pariisis elav eestlanna Kertu Tenso jagab oma blogis nippe odavate lennupiletite ostmiseks. «Ainuüksi eelmisel aastal ostsin ma 30 lennupiletit, nii et mul on olnud omajagu kogemusi,» kirjutab ta. 

Tenso sõnul otsib ta alati võimalikult soodsaid pakkumisi ning paljudel juhtudel valib oma reisisihtkoha just rahakoti järgi: «Ma olen isegi 15 euro eest lennupileteid ostnud. Mõnikord on soodsam lennata teise riiki, kui võtta buss omaenda kodukandis.»

Tenso seitse nõuannet odavate lennupiletite leidmiseks: 

1. Otsi lennupileteid inkognito ehk niiöelda salaja

Internetis surfates jätame endast maha jälje, küpsised, mida siis erinevad saidid oma infoks kasutavad, üritades sind kallimate hindadega ostma ehmatada. Parem on otsida pileteid inkognito veebi kaudu.

Safarit ja Google Chrome'i  kasutades vajuta lihtsalt Macbookide klaviatuuril Command + Shift + «N» ning teistel arvutitel Control + Shift + «N». Kui kasutad Firefoxi, siis vajuta Macbookidel Command + Shift + «P» ning teistel arvutitel Control + Shift + «P». Ja hüppabki see varjatud veebis surfamise aken lahti. Niimoodi eemaldad sa võimaluse, et leheküljed tõstavad hindasid teadmisega, et sa oled seda sihtpunkti juba ammu piidelnud.

Foto: Ekraanitõmmis/Kertu Tenso
Foto: Ekraanitõmmis/Kertu Tenso Foto: Ekraanitõmmis

2. Kasuta piletite otsimsieks spetsiaalseid veebilehti

Selliseid lehti on palju nagu Momondo või Drungli, kuid mu lemmik on kindlasti Skyscanner. Seda on lihtne kasutada, disain on lihtne ja kergesti mõistetav ning otsingusüsteem on asjalik.

Leht lubab otsida nii spetsiaalset sihtkohta ja aega kui ka kõiki sihtpuhkte maailmas, valides menüüst «everywhere». Viimane on hea variant kui sa pole veel kindel, kuhu reisida ning oled lendamise aja suhtes paindlik.

Mitmed korrad olen oma reisid planeerinud vastavalt sellele, mis ma olen Skyscanneri vahendusel odavalt leidnud. Tavaliselt valin «whole month», et siis näha, kus on kõige soodsamad sihtkohad. Sinna peale klikates näha täpsemaid kuupäevi ning lennufirmasid.

Foto: Ekraanitõmmis/Kertu Tenso
Foto: Ekraanitõmmis/Kertu Tenso Foto: Ekraanitõmmis

3. Osta piletid lennufirmade ametlikelt lehtedelt 

Kui sa oled Skyscanneri vahendusel leidnud kõige paremad ajad, hinnad ja soodsaima lennufirma, siis mine lihtsalt lennufirma ametlikule leheküljele ning osta piletid sealtkaudu.

Kui sa ostad need mõne teise lehe kaudu, siis riskid sellega, et maksad veel omakorda vahendustasusid. Samuti on turvaliseim teha osta lennufirma enda lehelt. Miks üldse siis Skyscannerit kasutada? Aga selleks, et seal on palju lihtsam soodsaid pileteid otsida. Leia Skyscanneri kaudu odavad piletid ning siis mine firma kodulehele, et sealt piletid osta.

4. Jälgi reisilehekülgi, mis postitavad erinevaid diile

Mõnikord ei ole aega ega viitsimist kogu tööd ise ära teha. Selleks, et sellest pääseda ning siiski odavalt reisida, tasub jälgida erinevaid lehekülgi, mis teevad selle töö su eest ära. Üks parimaid on Holidaypirates (Suurbritanniast väljuvatele lendudele) või Voyages Pirates lendudele Belgiast või Prantsusmaalt.

Parim lehekülg eestlastele on Reisidiilid. Tasub silmas pidada, et mõnikord on odavam osta pakkumine Londoni kaudu ning lihtsalt Eesti-Londoni ots juurde osta.

Mõnikord teevad lennufirmad ka vigasid ning paiskavad müüki veahinnaga piletid, mis on naeruväärselt soodsad. Selliste pakkumiste leidmiseks on hea lehekülg Airfare Watchdog, mis laseb sul ka pakkumiste alarmid üles sättida, nii et sa ei maga ühtegi superhead pakkumist maha.

Nordica lennuk Foto:
Nordica lennuk Foto: Foto: Jaanus Lensment

5. Proovi lennud ajastada õigetele päevadele

Kui sul on vähegi võimalik oma reisiaega paindlikult kohandada, siis proovi reis niimoodi planeerida, et sa lendad välja teisipäeval, kolmapäeval või laupäeval. Need on päevad, mil lendamine on tavaliselt kõige soodsam.

Loogilistel põhjustel on reede ning pühapäev lendamiseks kõige kallimad. Isegi, kui sa ei saa mõlemat otsa nii paindlikult sättida, siis isegi ühest otsast piisab teinekord, et hea summa raha kokku hoida.

6. Osta piletid ette ära nädala keskel

Selle kohta on erinevaid uuringuid tehtud ning tuleb välja, et üldiselt on teisipäeva õhtud (eurooplastele) parim aeg lennupiletite ostmiseks, sest paljud lennufirmad paiskavad siis välja ostmata piletid või sooduspiletid müüki.

See ei pruugi alati töötada, kuid tasub proovida. Mis puudutab küsimust, et kui vara lennupiletid ette osta, siis rahvusvahelistele lendudele (väljaspoole Euroopat) soovitatakse osta tavaliselt viis kuud varem, kuid samas Euroopa-sisestele lendudele kaks kuud varem. 

Reis Foto: Scanpix
Reis Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

7. Ära oota, et hind kukuks

Lennupiletite hinnad lähevad väga harva odavamaks. See võib juhtuda, aga sa ei saa selle peale lootma jääda. Eriti kui sul on tarvis lennata konkreetsel kuupäeval.

Niisiis, kui sa näed mõistlikku hinda, siis osta piletid ära ja ära oota, et hind kukuks, sest tihtipeale maksad sa selle eksperimendi eest kokkuvõttes palju rohkem. Mul on juhtunud mitu korda, et kuna ma ootasin, et lennupiletid läheks soodsamaks, läksid need aga muudkui kallimaks ja lõpuks ei saanudki ma endale seda reisi lubada ning pidin hoopis sihtkohta vahetama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles